shutterstock_273337175

Skilsmisse hvad nu? – 6 gode råd hvis du skal skilles

Hvor mange skilsmisser er der i Danmark?

Højeste antal skilsmisser nogensinde

2014 blev året hvor 19.435 ægtepar blev skilt. Dermed er det, det højeste antal skilsmisser, der nogensinde har været i Danmark på et år. Det er 23% flere end det gennemsnitlige antal skilsmisser over de seneste 10 år.

Flest skilsmisser i ægteskabets 6. år

Skilsmisseraten er størst i de yngste ægteskaber. Den højeste forekomst af skilsmisser er i det 6. år af ægteskabet. Faktisk er det knap halvdelen af skilsmisserne sker i ægteskaber, som har været mindre end 10 år. mindre end hver 10. skilsmisse sker i ægtepar, der har nået at fejre sølvbryllup.

Kilde: www.dst.dk

Derfor vil vi hos videnindenom.dk gøre dig forberedt til, hvis du står midt i en skilsmisse, at du kommer ud af det med skindet i behold og penge på lommen. Vores eksperter vil her give dig 6 gode råd til, hvordan du helskindet kommer økonomisk igennem en skilsmisse.

Hvordan lægger jeg budget?

Når du står midt en skilsmisse, så er det vigtigt at du får dig et fuldt overblik over din økonomiske situation. Dermed får du et overblik over dit råderum, og det skal du bruge til at træffe beslutninger, hvordan dit fremtidige liv kan og skal forme sig. Til at starte med, så vil vores første råd være at du får dig et overblik omkring dine udgifter og dine indtægter. Du skal her være meget detaljeret. Alt lige fra bolig, evt. husleje, licens tlf. regninger, forsikringer,, transport, madbudget, abonnementer, aktiviteter til børnene – alle de ting som er en fast del af udgifterne hver måned – skal med.
Hermed får du et detaljeret overblik omkring, hvor og hvad der kan spares eller, hvad der skal forsøges at forhandles omkring. Skal fitness- eller TV abonnementet måske skæres ned? Du skal sikre dig at der kommer balance mellem dine indtægter og udgifter.

Hvordan bliver man skilt?

Et rigtig godt råd, er at få dig en rådgiver, som har erfaring med skilsmisser, og som kan sikre dig tryghed i forhold til hjælp med bodelingen, forældremyndigheden eller måske noget helt tredje? Det kan en advokat fra Holstebro være behjælpelig med.

Hvad skal deles ved skilsmisse?

Gifte parter har helt automatisk fælleseje, så hvis ikke i har en ordning i form af f.eks. en ægtepagt, så skal formuen deles lige. Det gælder både værdien af de ting, som i tog med jer hver især ind i ægteskabet, og værdien af de ting, som i har købt eller arvet mens i var gift. Her plejer diskussionen at begynde omkring, hvem der skal have hvad. Selvom tingene måske ikke har en særlig høj værdi, så kan det være en god ide, at have en skilsmisseadvokat med, som ikke er følelsesmæssigt involveret, og som kan have det store overblik.

Skilsmisse hvad gør jeg?

Mange skilsmisse personer oplever skilsmisse som det hårdeste de nogensinde har prøvet. Husk op at have fokus på din egen person og ikke hele tiden fokusere på din partner, det er et af de bedste råd.
Men vigtigst er: Husk at hold børnene fredet og giv dem masser af kærlighed. Det er absolut også en svær tid for dem, da hele deres fundament rives op, og husk de elsker jo både deres mor og far lige højt.

Hvad er en ægtepagt?

Et rigtig godt råd er at få lavet en ægtepagt, og den kan i også lave, også efter i er blevet gift. Nogle par udarbejder en ægtepagt med et testamente og tager stilling til sine formueforhold både i tilfælde af skilsmisse og død. Eks. kan børn fra et tidligere ægteskab blive tilgodeset. Hvis i får udarbejdet en ægtepagt, så kan i se, hvem der kom med hvad., og samtidig se hvem der skal gå med hvad, så en evt. bodeling ikke giver anledning til en diskussion. I kan også få lavet skilsmissesæreje, som gælder, hvis man bliver skilt, men bortfalder og giver fælleseje, hvis man dør. Dette kan en familieadvokat ved f.eks. Advokaterne Nupark være behjælpelig med.

Hvor stor er din opsparing?

Hvis du står med en større formue efter en skilsmisse, fordi at du f.eks. har solgt et hus, en bil eller en båd, er investering af pengene en oplagt mulighed. Først er det vigtigt at finde ud af, hvad du skal bruge til at leve for, igen handler det om at få økonomisk overblik, og efterfølgende bør du søge rådgivning om, hvordan du bedst placerer din formue. Man kan f.eks. købe en fast ejendom, aktier eller obligationer, elle man kan sætte formuen ind på sin pensionsopsparing. Et godt råd kan være, at se på, om der f.eks. er lån, der kan svare sig at indfri. Samtidig bør du altid ligge en strategi for, hvad der passer til din risikovillighed, alder og ønsker for fremtiden.

Kategori: Rådgivning