Autisme hjælpemidler

Autisme påvirker både den ramte og familien

Mennesker rundt om i verden lider af mange forskellige former for sygdomme, hvor autisme ikke kan udelukkes. Autisme opstår ved fødsel og er en sammensat funktions nedsættelse, hvilket kan forekommer i mange forskellige grader og diverse former. Generelt så kan autisme kendetegnes ved at mennesket ofte er både lettere forsinket, men også væsentlig anderledes i sin udvikling.

Denne udvikling spænder sig over diverse områder såsom det sociale samspil og kommunikation et barn møder i hverdagen, ens adfærd og interesser samt den sociale forestillingsevne der afviger fra normalen. Som sygdommen er udviklet, så har autisme en betydelig indvirkning som påvirker ens interesseområder, generelle udvikling af sin egen personlighed og forvrænger ens livssituation og tilstedeværelse. Ikke desto mindre påvirker autismen menneskets opførsel i forhold til de situationer man kommer ud i, samt sociale sammenhænge.

Et barn med autisme

For mange forældre er det et mareridt, at gå rundt uviden om ens barn burde diagnoseres for en sygdom. Mange forældre handler ud fra hvad man tror er bedst for sit eget barn, hvor man ofte kan komme til at se igennem de små tegn der ligger under overfladen. Det resulterer ofte i, at barnet vokser og netop får det svære i livet samt til at håndtere visse situationer, som ikke burde anses for at værende et problem.

Som forældre til et barn med autisme, er det bedste man kan gøre, at være opmærksom på de kendetegn der viser sig og tage sygdommen i opløbet, da det netop vil kunne hjælpe barnet i den rigtige retning på længere sigt. At understøtte barnet i sin udviklings proces er et vigtigt aspekt i det at være forældre til et barn med autisme, da autisme ikke er en sygdom der blot kan medicineres, men derimod er en sygdom som man skal tilrettelægge hverdagen ud fra. Dog findes der mange former for hjælpemidler, som man kan tage i brug for at gøre det nemmere for det autistiske barn, at kunne håndtere livets mange udfordringer. Et barn med autisme kan være svært at definere, da der findes mange forskellige aspekter i det at være autistisk. Nogle børn er lidt længere i sin udvikling af intelligens, mens andre autistiske børn skal kæmpe sig gennem skoleårene.

Hjælpemidler til håndtering af autisme

Der er mange former for autisme hjælpemidler som kan give en positiv indflydelse på et autistisk barns hverdag. Generelt så anses autismen for værende en negativ indflydelse i forbindelse med ens udvikling og færdigheder, hvilket kan forebygges ved diverse former hjælpemidler. Disse hjælpemidler håndterer diverse former for autismespektrum forstyrrelse, hvilket anses for at være en form for udviklings forstyrrelse, der netop kan ses ud fra personens generelle udvikling eller mangel på samme ift. de lidt mere kommunikative færdigheder, samt ikke desto mindre personens adfærd.

En bestemt form for hjælpemiddel til autistiske børn, der ikke har mulighed for eller har meget svært ved at kunne tale er til for nær kommunikationen, kan blandt andet være diverse former for bogstavsæt og tavler, samt symbolsæt og tavler. Hvis man som bekymret forældre ønsker at understøtte ens autistiske barns hukommelse, har man bred mulighed for det ved hjælp af diverse former for hjælpemidler. Hjælpemidlerne kan hjælpe med at huske de autistiske børn på forskellige små som store begivenheder, hvilket kan være diverse kalendere med huskesystemer eller for eksempel medicinæsker der giver påmindelser. Hvis man som forældre derimod ønsker at stimulere sit barns sanser helt fra spæd, så er det muligt at få fat i nogle stimulerende tæpper eller dyner, som bestræber sig på at stimulere det som man kalder for det sensoriske nervesystem, hvorved det autistiske barn kan øge sin egen kropsbevidsthed og beroliges i urolige tilstande.

Kategori: Rådgivning