Kønsscanning i Herning

Babyboom i 2016

Projekt børn har i den grad været på dagsordenen for mange danske par i 2016. Hvis udviklingen fortsætter året ud, som alt tyder på, så rammer vi over 60.000 fødsler for første gang i flere år.

Sommeren 2016 har været fyldt med struttende maver, og sædvanligvis, så er sommeren også tæt forbundet med babyer, som kan fejre fødselsdag med varmt vejr. På landsplan er der i både juni, juli og august kommet over 1200 flere babyer til verden, end der gjorde i samme periode sidste år. Dermed er tallet oppe på over 16.200 sommerbabyer i 2016.

Scanningsklinikker for gravide

Den stigende tendens med projekt børn, har også fået flere scanningsklinikker til at se dagens lys. I takt med at flere struttende maver bliver til, så er der også kommet en markant efterspørgsel på både tidlige graviditetsscanninger, men samtidig også på andre scanninger end dem, som der tilbydes på sygehusene.

Efterspørgslen på scanningerne, som ikke tilbydes på sygehusene rundt omkring i landet dækker f.eks. 3D scanning, hvor man kan se barnets ansigtstræk, 4D scanning hvor man kan lave videooptagelser af barnets bevægelser og ansigtsmimik.

Foruden ovenstående scanninger, så er der også en stigende tendens til at flere gravide, gerne vil have foretaget en tidligere scanning, end den man får tilbudt i uge 12. Dette kan Hjertelyd-Scanningsklinik i Herning bekræfte. Her er efterspørgslen steget på bl.a. kønsscanning i Herning, men samtidig er efterspørgslen overordnet set også steget på betalte scanninger – da man så får mere tid til at nyde oplevelsen, og se på, når barnet bevæger sig rundt, end man f.eks. ser det med de scanninger, som man får tilbudt på de offentlige sygehus. Her er der afsat begrænset tid til at se på en lang række faktorer som vedrører barnets udvikling, hvilket resulterer i, at der knap nok er tid til fordybelse og tid at nyde oplevelsen.

Babyboom er ikke nok

På trods af, at antallet af babyer stiger, så skal vi ikke række armene for højt i vejret og juble. Endnu… Der skal nemlig fødes endnu flere, før vi er nok i befolkningen til at holde hjulene i gang og sørger for at reproducerer os selv og opretholder det nuværende befolksningstal i fremtiden.

Danmarks Statistik vurderer, at det årlige fødetal skal stige fra 60.000 – 70-80.000 – et fødetal, som er 20.000 flere end på nuværende tidspunkt. Behovet for at flere børn fødes hænger nemlig sammen med, at gruppen af ældre og pensionerede bliver større og større. Dette skyldes at der blev født rigtig mange børn i 1940érne og 1960érne, og det er denne gruppe, som der så småt begynder at gå på pension fremadrettet, og samtidig, så lever vi i dag længere, end vi gjorde for bare 50 år siden.

Kategori: Livsstil