Få en gladere hverdag

Vores fysik og psyke hænger sammen, og de fleste mennesker ved, at det er vigtigt og sundt at få rørt sig. Dog kan det ofte være svært at komme ud ad døren ned til fitness eller løbe en tur, hvis vejret er dårligt.

 

Konsekvenserne ved ingen motion

Det er vigtigt at være aktiv, da dette er bedre for dit velbefindende, og det er med til at give dig energi. Ofte føler man sig sløv og træt efter en arbejdsdag, men her kan det være en god ide at få lagt lidt træning ind i din kalender. Træning er med til at forbedre dit humør, og det får dit energiniveau op.

Man løber mange risici ved ikke at dyrke motion eller være fysisk aktiv, da det kan lede til overvægt. Desuden er det med til at øge risikoen for bl.a. knogleskørhed, og det er derfor vigtigt at du styrker dine led og knogler. Ved ikke at dyrke motion betaler man ofte en konsekvens af vågne nætter, hvilket bevirker, at du hurtigere bliver stresset og irritabel.

 

Motionsform for dig

Du skal ikke føle, at træning skal være en tvang. Motion skal du kunne nyde, så et medlemskab i fitness behøver ikke nødvendigvis at være løsningen for dig for at komme i gang med at træne. Du skal finde en motionsform, som motiverer dig. Alting er bedre end ingenting, så i stedet for at tage elevatoren eller rulletrappen, så tag i stedet trapperne. Du kan svømme eller bokse – alting tæller, og det skal være noget, som du kan lide.

Det kan en gang imellem være lidt svært at få hverdagslivet med børn, arbejde og motion til at hænge sammen. Det kan derfor være en mulighed at tage børnene under armen og gå en tur, eller du kan løbe en tur, hvor børnene cykler ved siden af for på denne måde er i sammen.

Kategori: Livsstil