flyverdragter-til-børn

Flyverdragter til børn

Flyverdragten til børn er blevet en klassiker til både små og større børn, og det skyldes uden tvivl de mange praktiske fordele. Flyverdragten er varm og isolerende, den bliver siddende som den skal, og moderne flyverdragter til børn er designet til leg og udeliv, og derfor både slidstærk og langtidsholdbar.

Flyverdragtens historie

Flyverdragten var oprindeligt slet ikke tænkt som børnetøj, men i stedet, som navnet antyder, beregnet for piloterne, der på den tid ofte fløj i åbne eller halvåbne fly. Der var behov for en praktisk beklædning, der effektivt kunne beskytte mod træk og kulde. Piloten var også placeret i et trangt cockpit uden mulighed for at rejse sig og rette på tøjet, så kravet var desuden, at påklædningen skulle sidde perfekt – hele tiden. Resultatet af dette var flyverdragten, som på fornemste vis opfyldte de daværende piloters behov.

Vore dages små ”piloter” bruger også flyverdragter

Moderne fly har ikke problemer med træk, kulde og plads, så flyverdragten er ikke længere så aktuel i den branche. Men vores små poder og børn døjer stadig med de samme problemer som fortidens piloter, når de boltrer sig udendørs i de kolde måneder, som jo udgør en stor del af året på vores breddegrader. Børnene udsætter sig selv for vejr og vind uden den store omtanke, og de kryber og kravler, så enhver form for to-delt beklædning hurtigt vil komme til at skille på midten.
Heldigvis løser flyverdragten problemerne effektivt. Flyverdragten er så at sige bygget til at blive hvor den skal være, så hverken barnet eller forældrene behøver bekymre sig om den del. Mange flyverdragter er desuden udstyret med stropper i forlængelse af buksebenene på flyverdragten. Stropperne kan sættes under støvlerne, så der heller ikke er risiko for, at påklædningen skiller her – en virkelig smart og praktisk detalje på de enkelte flyverdragter.

Flyverdragten beskytter med andre ord fra halsen og nedefter. De fås naturligvis også i varianter med hætter, men som udgangspunkt er det fint, at hovedet er frit. Undersøgelser har vist, at en stor del af kroppens overskudsvarme afgives fra hovedet, og her kan man altid regulere med en hue i koldt vejr. Mange forældre vælger at tilkøbe en elefanthue til flyverdragten, som er både varm og praktisk på en gang.

Flyverdragter til forskelligt vejrlig

Som med alt andet tøj, fås flyverdragter til børn i et væld af varianter, og der er flere ting man bør overveje. F.eks. fås dragterne i deciderede vinterudgaver med masser af isolering indbygget. Den slags er optimalt i de kolde vintermåneder, men til forår og efterår kan man overveje en tyndere model, da en effektiv vintermodel kan være for varm for aktive børn.
Der er også forskel på, hvor vandafvisende flyverdragter er. Den optimale flyverdragt er både åndbar og vandafvisende, men det er klart, at disse funktioner kan spille ind på prisniveauet. Ofte kan man dog alternativt imprægnere dragten med en egnet spray, og dermed på en billig måde gøre den brugbar i vådt vejr.

Kategori: Tøj og beklædning

Tags: