fotokursus

Fotokursus – Kunne du tænke dig at komme på fotokursus?

Fotokursus

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med at tage professionelle billeder ? På et fotokursus kan du lære at fotografere, og her kan du lære hvordan man indstiller et kamera korrekt, lære hvordan man tager højde for lys og meget mere. Ved at komme på et fotokursus, så bliver du rustet til at kunne tage de helt perfekte billeder.
Du kender det sikkert kun alt for godt. Du er måske på ferie, til en fødselsdag eller ønsker at tage et billede af solnedgangen – MEN.. Hvad der skulle til at blive et ellers rigtig flot og unikt billede, bliver enten grumset, sløret eller helt mørkt.

Hos Videnindenom.dk vil vi give dig et indblik i, hvordan du indstiller din kamera, så du dermed kan tage på ferie, begivenheder eller lign, med et kamera som er indstillet 100% efter dine ønsker og behov.

Anvend aldrig programmer og auto-indstillinger

Praktisk talt, så gør man sig selv en tjeneste, når man anvender programmerne og auto-indstillingerne. det gør man nemlig fordi, at man lader sit kamera tænke for en, og det giver dermed ingen yderligere indsigt i, hvad der egentlig foregår. Uden denne indsigt, så opbygger man aldrig en forståelse for, hvad der egentlig skal til, for at få det enkelte billede til at blive til præcis det, som man ønsker.

Undlad blitzen og indstil ISO-værdien

Når du selv skal til at i gang med at tage billeder, så er en af de største syndere, som en uerfaren fotograf begår, er, at benytte den indbyggede blitz i alt for mange situationer. Den indbyggede blitz kan have sine fordele, men vejen til bedre billeder går stort set aldrig via den indbyggede blitz.

Flere gange er den indbyggede blitz blevet døbt “disaster light” og dette er faktisk med god grund. Dette skyldes bl.a. at alt den lysmæssige stemning som der opnås i omgivelserne faktisk helt forsvinder pga. det hvide blitzlys. Der kan dukke slagskygger op på motivet.

ISO-værdien og støj-komprosit

Manglen på lys er en af fotografens største udfordringer – derfor er det heldigt, at der findes et andet paramter, som kan hjælpe en ift indstilling af det korrekte lys. Dette parameter er ISO-værdien. Kort fortalt, så repræsenterer ISO værdien kamerasensorens lysfølsomhed. Denne lysfølsomhed angives i værdier som 100, 200, 400, 800, 1600 og 3200. Når den angivne ISO værdi fordobles, så opfanges der nemlig dobbelt så meget lys, og når den halveres, så opfanger kameraet halvt så meget lys.

Vælg autofokuspunktet manuelt

Det rette fokus i et billede er afgørende for, om billedet er godt eller ej. Det er her at du kan benytte autofokuspunkterne, som alle spejlreflekskameraer er udstyret med. Nogle er kun udstyret med tre, mens at andre er udstyret med over halvtreds. Det er med disse punkter, at du selv kan vælge, hvad det præcist er, som du gerne vil fokusere på.

 

Kategori: Rådgivning