gode-raad-til-rejse-billeder

Gode råd til bedre billeder på din rejse

Få gode råd til at tage bedre billeder når du skal ud og rejse, så du får det mest optimale ud af dine billeder.

Hvilken slag kamera skal jeg have med på rejsen?

Det absolut vigtigste er at medbringe et kamera, som du gider at bruge på rejsen. Er du mest til “snapshots”, skal kameraet kunne ligge i lommen og være nemt at få fat i. Nu om dage kan selv mobiltelefoner lave ganske fine billeder. Men hvis du har ambitioner med dine billeder, f.eks. hvis de efter rejsen skal laves til print, er der ingen vej udenom et spejlreflekskamera. Et spejlreflekskamera giver nemlig langt flere kreative muligheder og en billedkvalitet som intet kan matche.

Hvilke funktioner på kameraet skal jeg benytte?

Det kommer and på kameraet og situationen. Det bedste råd er, at du skal give dig god tid til at fotografere undervejs på din rejse. Det er ikke nemt at lave gode billeder. Det er også en god ide at investere i et kamera i god tid før rejsen begynder, så du kan lære dit kamera at kende hjemmefra inden du tager ud og rejser. Hvis du kender du kamera fra første rejsedag, er chancen for at komme hjem med fede billeder langt større. Husk at historien starter allerede den morgen, du står op for at tage i lufthavnen!

Hvordan kommer jeg tæt på fotografiet?

Det er helt ok at fotografere fremmede på rejsen. Flere af de kendte fotografer har flere af disse aldrig oplevet at nogen er blevet vrede over at blive fotograferet. Hvis du skal gøre det samme skal du sørge for at du interesserer dig for at fortælle deres historie, det er nemlig en rigtig god indgangsvinkel, og næsten alle mennesker finder dette smigrende.

Du kommer også langt med øjenkontakt, sund fornuft og en knivskarp situationsfornemmelse når du skal tage bedre billeder på din ferie eller rejse. Tag kameraret op, hold det tydeligt frem, så de lokale forstår hensigten og send dem som regel et stort smil. Hvis de smiler tilbage, er det som regel, ok at fotografere.

Skulle situationen under meget uheldige omstændigheder spidste til, er det klogt at sænke kameraet hurtig og med tydeligt kropssprog (f.eks. sænke hovedet lidt på skrå, højre håndflade op) tilkendegive, at du har forstået pointen. Gå videre og fint et andet motiv.

Man skal naturligvis opføres sig anstændigt over for mennesker fra forskellige kulturer i verden. Det er hele pointen med at rejse verden rundt. Hvordan ville du selv have det, hvis der pludseligt stod et fremmede mennesker herhjemme med den tydlige hensigt at fotografere dig i en situation, du ikke lige havde lyst til at blive dokumenteret i?

Tre hurtige tips til bedre feriebilleder

1. Pas på perspektivet i fotografiet

Mange fotograferer kun fra normal øjenhøjde. Læg dig ned eller kravl op i et træ. Hvis du ændrer perspektivet, fører det ofte til mere interessante motiver.

2. Tænk på lyset når du tager billeder

Det fører ofte til mere interessante billeder, hvis du f.eks. fotograferer en time efter solnedgang, midt om natten eller tidligt om morgene, lige før solen står op.

3. Timing og planlægning af billederne

Billeder taget med perfekt timing, fascinerer de fleste. At tage billeder af motiver, som kun findes et kort øjeblik, stiller krav til nåde fotograf og udstyr.

 

Kategori: Elektronik

Tags: