erhvervsrengoering-giver-et-bedre-arbejdsmiljoe

Grundig erhvervsrengøring giver et bedre arbejdsmiljø

I løbet af de senere årtier er det kommet frem, hvor vigtigt det er at arbejde i et godt arbejdsmiljø. Det er nemlig mange timer om ugen, som man tilbringer på sin arbejdsplads. Derfor er det væsentligt, at man føler sig godt tilpas både fysisk og socialt. Man kan værne om det sociale miljø ved at sørge for, at der altid er god stemning blandt medarbejderne. Her er det de små ting, som at hilse på hinanden om morgenen, lave en kop kaffe til en træt kollega, eller at ønske hinanden en god fyraften, der giver en god stemning. Dette har meget stor indflydelse på, hvorvidt medarbejderne glæder sig til nye dage på jobbet, eller om de finder det ekstra svært at komme op af sengen om morgenen. Derudover er det også altid rart at møde op til et pænt og ryddet lokale.

Erhvervsrengøring sænker stressniveauet hos medarbejderne

Dette er i høj grad også et fælles ansvar blandt medarbejderne, idet alle bør tænke over, hvordan deres rod påvirker de tilstedeværende. Det gælder blandt andet papirer, der ligger og flyder på bordene, og tomme kaffekrus, der står og samler mug. Et rodet kontor øger nemlig stress niveauet, da man automatisk får fornemmelsen af, at der ikke er styr på arbejdsopgaverne. Det samme gælder selve rengøringen, der er vigtig at opretholde af flere forskellige grunde. Et beskidt personalekøkken og støv på gulvet kan nemlig give meget værre stemning, end man umiddelbart skulle tro. Det mindsker overskuddet  og drivkraften hos de ansatte, der mister lysten til opholde sig på kontoret og i frokostlokalerne. Man bliver nemlig mindre motiveret til sit arbejde, når lokalerne ikke er tiltrækkende at være i. De fleste virksomheder tager dette problem seriøst, og investerer i et rengøringsfirma, der specialiserer sig i erhvervsrengøring. På den måde sikrer ledelsen sig, at de grundlæggende forudsætninger for en god arbejdsplads er opfyldte.

Giv virksomheden et troværdigt image med erhvervsrengøring

Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvor ofte de har brug for, at lokalerne bliver gjort rent. Nogle foretrækker at få lokalerne støvsuget og tørret af dagligt, mens andre nøjes med en grundig rengøring én gang om ugen. Der er som oftest mulighed for at udvælge, hvor grundig rengøringen skal være. Skal gulvene vaskes hver gang? Skal personalet selv rydde op og gøre rent i køkkenet, eller skal rengøringsfirmaet også hjælpe til her? På den måde kan man selv skræddersy rengøringshjælpen, så den bliver tilpasset firmaets behov. Man vil som arbejdsgiver opleve, hvor stor en forskel det gør, at være sikret et rent og ryddet kontor hver dag.

Så snart medarbejderne får mere overskud i hverdagen, begynder de nemlig også at yde en større indsats på arbejdet. Samtidig øger de deres effektivitet og motivation. Det skaber på længere sigt bedre resultater for virksomheden, når arbejdstimerne bliver mere produktive. Et mindre støvet kontor nedsætter oveni købet risikoen for syge kollegaer, hvorefter man undgår at skulle bruge unødvendig kapital på sygedage. På den måde bliver erhvervsrengøring ikke blot en investering i medarbejdernes produktivitet og mentale velvære, men også i deres sundhed. Et pænt kontor er ligeledes vigtigt at have i en virksomhed, der holder møder med andre erhvervsfolk. Det giver udefrakommende et bedre indtryk af virksomheden, der kommer til at fremstå mere professionel. I sådanne situationer er det nemlig vigtigt at udtrykke ordenssans og overblik, frem for forvirring og rod. Har virksomheden at gøre med en potentiel kunde, kan et pænt kontor nemlig hjælpe med at øge firmaets troværdighed. Således er en god erhvervsrengøring et centralt led i at skabe tillid til kunderne, og etablere et solidt image for firmaet.

Kategori: Rådgivning