Guide: Hvad skal min gaming skærm kunne?

Skærmen er en uundværlig del af dit gaming setup. Udover du ikke kan se spillet uden, gælder det også om at have en skærm, der faktisk kan viderebringe detaljerne og kvaliteten, som diverse spil nu om dage kræver. Hvis billedet er utydeligt eller pixeleret, er spiloplevelsen særdeles dårlig, hvis ikke nærmest umulig at gennemføre. Men hvilke specifikationer skal skærmen indeholde før den er optimal til gaming? Det finder du ud af ved guiden nedenfor, hvor vi viser elementerne i den bedste gamer skærm.

Det skal du være opmærksom på, når skærmen skal vælges

En skærm indeholder mange facetter og egenskaber, der hver især er med til at forbedre eller forringe muligheden for optimal gaming. Nogle af de vigtigste skærmspecifikationer er følgende:

  • Opløsningen. De mest anvendte opløsninger indenfor gaming skærme er 1080p, 1440p og 2160p. Des flere pixels, des bedre billede. Du skal dog ikke gå blindt efter den skærm med højest opløsning. Vær opmærksom på din GPU, og hvad den kan trække. Hvis du GPU ikke kan trække f.eks. 2160p, og du så vælger at købe en 2160p-skærm, bliver din FPS ganske dårlig.
  • Dette måles i hertz og beskriver, hvor mange gange skærmen opdaterer billedet pr. sekund. Her kan der vælges mellem 60Hz, 144Hz, 240Hz. Des højere HZ, des mere flydende billede. Dog skal du igen have en GPU, der kan følge med.
  • Hvis du vil undgå ”skærmvridning”, hvor billedet har loadet mere information end blot det ene billede. Dette kan modkæmpes ved enten AMD Freesync eller Nvidia G-sync.
  • Skærmen skal helst have en DisplayPort 1.4, som er bedst til billede- og lydoverføring. Dog er HDMI 1.4 eller 2.0 også en mulighed til en mere middelmådig kvalitet.
  • IPS eller TN paneler i skærmen. IPS er bedst til billede-klarhed og farvekontraster, hvorimod TN er bedst til hurtig opdateringstid.

Kategori: Elektronik