Musik-til-festen

Guide: Vælg den rette musik til din fest

Guide: Vælg den rette musik til din fest

Sommeren er over os, og det er tid til bryllupper, firmafester og andre festlige begivenheder, der gerne skulle blive uforglemmelige. Mange elementer skal spille sammen, hvis man skal skabe den fuldendte fest. Er lokalerne rustet til at danne rammerne for et brag af en fest? Er maden lækker, og er der drikkevarer til at gøre det hele en tand sjovere? Der er mange ting at tage stilling til, men noget af det vigtigste ved en god fest er musikken. Skal man have folk op fra stolene og ud på dansegulvet, skal der være helt styr på det musikalske indslag, og det kan man gøre på rigtig mange måder. Videnindenom.dk giver dig her en guide til, hvordan du vælger den helt rigtige musik til lige netop din fest.

Hvilken fest skal du holde?

Inden du vælger musikken, er det vigtigt at få lagt sig fast på, hvilken fest der er tale om. Er det et stort bryllup, holder firmaet den årlige fest for de ansatte eller er det en mindre fødselsdag? Derudover er det også væsentligt, om der er et bestemt tema til festen. Er det en 90’er fest? en disko-fest eller noget helt andet? Har man først temaet på plads, er det nemmere at gå ud på markedet og finde det band eller den type musik, som passer. Derudover er det selvfølgelig også et afgørende parameter, hvilket budget man har til musikken.

Fart i festen med fuldt orkester

Der kan ikke være den store diskussion om, at de bedste fester er dem, hvor der står et liveband på scenen og leverer fra første sekund. Der er noget magisk over livemusik, og hvis bandet formår at trænge igennem til publikum, kan man næsten være sikker på, at dansegulvet vil være tætpakket hele natten. Der findes mange dygtige livebands i Danmark, som kan sætte fut i festen, og mange bands specialiserer sig inden for en bestemt genre. Måske er det et kopiband, der vil spille alle dine yndlingsnumre fra en bestemt kunstner, eller også kan det være et band med et bredt repertoire, der når rundt om alle genrer i løbet af aftenen. Inden man vælger band, bør man sikre sig, at det rent faktisk kan præstere live og ikke bare lyder godt på studieoptagelser. Bed derfor om en liveoptagelse, inden du booker.

Hvilket band skal man vælge?

Som skrevet er der et stort tag selv-bord af dygtige bands i Danmark, men ønsker man et band, der har bevist, at de kan levere på højt niveau, og som kan spille alle tænkelige genrer, så er The X Orchestra et godt bud. Hvis navnet lyder bekendt, så er det, fordi de gennem ni år har indtaget scenen under X-factor. Her har de spillet sammen med et utal af kunstnere og leveret et hav af pop-, rock- og disco-hits fra ind- og udland. Det 8-mands store orkester er garanti for underholdning og kvalitet, og med dem på scenen er du sikker på, at festen bliver en succes.

En DJ bag pulten

Hvis dit budget ikke er så stort, at du kan hyre et helt liveband, så kan man vælge at overlade musikken til en DJ. Falder valget på en DJ, kan man i ro og mag nyde festen og den afvekslende musik, der kommer ud af højtalerne. En DJ sørger selv for at sætte sit udstyr op, og man kan på forhånd aftale, hvilken form for musik man ønsker, han eller hun skal spille. Medmindre DJ’en er meget opsat på at spille sit eget set, kan gæsterne undervejs få lov til at ønske numre, og dermed sørger man for, at alle får den musik at høre, som de foretrækker. Ligesom med et liveband afhænger prisen af, hvilken DJ man bestiller. Er det en kendt DJ med mange års erfaring og et godt navn, kan man godt indstille sig på at hive den store pengepung frem.

Jukebox/musikanlæg

Er budgettet lavt eller måske endda ikke eksisterende, kan man vælge at opstille et musikanlæg eller en jukebox. Der kan være flere gode grunde til at vælge den løsning. Prisen er som bekendt en af dem, og samtidig er man sikker på, at folk på et eller andet tidspunkt kan høre lige netop det nummer, som de har på hjernen. Der er dog også flere negative ting forbundet. Dels skal man selv sørge for at holde gang i festen ved at bestille numre, og samtidig vil der næsten altid være den type tilstede, der mener, at hans eller hendes musik er den helt rigtige. Det kan ende med en decideret kø til play-knappen, og det kan skabe irritationsmomenter, når man egentlig bare vil danse.

Der er med andre ord mange muligheder for at skabe den helt rigtige fest. Nu er valget bare op til dig.

 

 

 

 

 

Kategori: Rådgivning