hvad er en altan?

Hvad er en altan?

Hvad er en altan?

En altan er en tilbygning, som der enten monteres på en ejendom eller, som der er en integreret del af bygningen. En altan er altid hævet over jorden, og det er også herfra, at selve udtrykket “altan” kommer fra. Altan kommer fra det latinske udtryk “altus” som der betyder høj.

Hvis ikke en altan var hævet fra jorden, så vil det i stedet blive betegnet, som for eksempel en terrasse. Udover selve altanen, så vil der typisk også være en form for rækværk, som beskyttelse, så man dermed ikke falder udover altanen. Værnene, som der er monteret på altaner er som oftest udarbejdet i galvaniseret stål, da man dermed er fri for at vedligeholde værnet, og samtidig giver galvaniseret stål et flot finish.

Hvis du gerne vil have mere info omkring forskellige altantyper eller forskellige altan designs., så kan du trykke her, for at læse mere omkring altaner og balkoner.

De første altaner, som der så dagens lys i Danmark blev opsat i 1929, og her så man dem begynde at dukke op på nye byggerier, og faktisk skulle altaner være et alternativ til nødudgange i tilfælde af brand. Altanen gjorde, at det kun blev nødvendigt med én trappeadgang til selve bygningen.

Siden altanens intro til Danmark i 1929, så har altanen i den grad udviklet sig siden, og er næsten blevet et ønske for enhver boligejer, som der ikke har en have.

I dag er der stor interesse i at investere i en altan. Dette gælder både for ejere og andelsejere, men tendensen ses også på udlejningsejendomme, og i øjeblikket bliver der sat mere end 4.000 altaner op hvert år på  boligejendomme. Tendensen er meget positiv, da en altan både øger selve kvalitets oplevelsen og gør lejligheder en mere attraktiv boligform.

Danskerne har i særdeleshed fået øjnene op efter, hvordan man kan forlænge sin bolig ud i det fri, så altanen ikke længere anvendes, som et sted, hvor man kan placere sine malerbøtter eller ølkasser, men hvor altanen rent faktisk bliver anvendt, som et sted, som der giver livskvalitet. Et sted hvor man enten griller, læser, og hvor man er sammen socialt.

Hvad koster en altan?

Der er flere faktorer, som der afgør hvad prisen er for en ny altan. Hvis du gerne vil have et uforpligtende tilbud på en ny altan til netop din bolig, eller måske i forbindelse med et bolig projekt, så er det en god idé, at kontakte en forhandler nær dig, som både kan tage højde for dine ønsker og behov, og derefter tilpasser prisen efter disse kriterier.

 

 

Kategori: Huset inde og ude