Hvad er et kviklån?

Hvad er et kviklån?

Som navnet antyder, er kviklån et lån, som man kan optage nemt og hurtigt. Der er ikke meget der skal udfyldes eller fremlægges, og derfor er der mange der fortrækker dette. Lånetiden er ofte på 15-60 dage og beløbet er ikke stort.

Der findes mange forskellige lånemuligheder på det danske marked, og der er stor forskel på hvad den enkelte udbyder har af priser og gebyrer. Det er gebyrerne der svinger meget og som dermed kan være svære at gennemskue. Monni.dk har her lavet en gennemskuelig side hvor det er nemt at finde ud af de forskellige lån, da de er listet op ved siden af hinanden.

SMS, KVIK, MINI LÅN Kært barn har mange navne og det gælder også for lån. Det som kendertegner kviklån, er at det er små lån som er taget, for at forsøde hverdagen lidt – Det er ikke lån som er taget for, at betaler regninger eller lignede – Men til at købe en ny telefon, tasker eller rejser.

Mange af de her typer lån, har ikke en ret lang løbetid, og derfor er det hurtigt, at komme ud af dem igen, hvis altså, man husker, at betale sine rater. Hvis man tager sig tid til, at undersøge markedet vil man finde forholdsvis billige lån, som man hurtigt vil kunne tilbagebetale. Når først, man har anmodet om et lån, behandler de låneansøgningen, og det vil herefter tage 1-2 hverdage, så står pengene på din kontoen.

Et forbrugslån med lav rente kan nemt vise sig at være et meget dyrt lån. Renten kan ikke stå for sig selv, da den kun giver en indikation på hvad prisen er på hovedstolen er, og dermed er gebyrer ikke medregnet. Her skal man kigge på ÅPO – som er den der giver en samlet indikation på, hvad det kommer til at koste og låne x- antal kroner.  Ofte er kviklån korte lån, det vil sige, at de betales tilbage på 15-60 dage hvilket også betyder at det er små lån, som ikke har en høj volume.

Hvem kan søge om et kviklån?

Et kviklån kan optages fra man er fyldt 18, nogle udbydere kræver dog, at man er 20-25 år inden man kan optage lån som har karakter af kviklån. Der er flere udbydere der til trods for, at man er registreret i RKI eller i debitor registret tilbyder lån. Låneudbyderne behøver ikke mange personoplysninger om ansøger, og det er forholdsvis nemt, at låne penge med en kort ansøgnings proces.

En tommelfingerregel er, at kviklån som regel er lidt dyrere end et banklån. Ved et banklån skal man redegøre for hvad man skal bruge pengene til, og der skal foreligge et buget for hvordan man vil afdrage. Det kan være lidt mere omstændigt, at låne i banken i forhold til, at låne på nettet.

Kategori: Rådgivning