hvad-er-et-typehus

Hvad er et typehus?

Typehuse er en form for ‘skabelon’ til et nyt hus.  Hvis du overvejer at bygge et nyt hus, så er typehus nok en af de muligheder, som du skal sætte dig grundigt ind i. Der er både fordele og ulemper ved at vælge et typehus, når man skal ud og vælge sin drømmebolig.

I denne artikel får du at vide helt præcis hvad et typehus er og hvorfor det er godt.

Hvad er et typehus helt præcist?

Typehuse skal forstås, som en masse-produceret varer, lidt i samme stil som biler. De er opført efter den samme tegning og har den samme udformning, men indmaden af disse typehuse er udskiftelige. Det betyder, som regel at der er flere huse, der er opført efter den samme plantegning og har det samme udseende. Dog vil man ofte kunne vælge imellem flere forskellige typer af skallen på et typehus. Dette vil de fleste typehusfirmaer kunne tilbyde.

Hvorfor skal man vælge et typehus?

Først og fremmest, så er alle materialerne der skal bruges til at opføre det ydre af huset kendt på forhånd, samt så er det noget, som er blevet gjort før – dette betyder maksimal effektivitet af både materialer og arbejdskraft. Det er også med til at gøre byggeprocessen billigere, da du ikke skal have fat i en arkitekt til først at tegne dit hus. Hos Nyt Hjem A/S kan man f.eks. få bygget sit nye typehus på bare 16 uger. Det er der ikke mange andre i denne branche som kan tilbyde.

I sidste ende, er ovenstående med til at gøre prisen markant billigere, end hvis du skulle have en designer/arkitekt til at tegne huset først, og derefter ud og søge efter de rette materialer, til den rette pris.

Firmaerne, som bygger typehuse, har ofte en masse erfaring med dette og er som en hovedregel meget hurtigere til at komme i gang og skaffe materialerne til typehuse, end hvis man selv skal ud og varetage opgaven.

Dette betyder også, at de har fuldstændigt styr på budgettet, hvilket mindsker chancerne for, at du får ekstra-regninger, hvilket man ofte ser i forbindelse med de andre alternativer indenfor nybyggeri.

Ulemper ved typehuse?

Der er mange ting, som taler for, at typehuse er et godt valg – men der er selvfølgelig også nogle ting der taler for, at man skal fravælge det.

Hvis du har store drømme om, hvordan din bolig helt præcis skal se ud, så er typehus ikke noget for dig. Da planerne for boligen er rimeligt fastlagte og der ikke er meget bevægelsesrum indenfor disse rammer, så er det svært at få helt præcis det look, som du ønsker dig af fra et typehus. Du er nødt til at vælge imellem skabelonerne af de enkelte typehuse.

Der kan også være problemer med den grund, som du har til det. Det kan være at din grund simpelthen ikke er stor nok til at have en af typehusene. Det kan også være, at det falder helt ved siden af, i forhold til designet på de nærliggende huse i nabolaget.

Typehuse: Det økonomiske valg

Hvis du ikke allerede nu går med en drøm om, hvordan dit hus helt præcis skal se ud, så kan det være at det allerede er blevet designet for dig, til en markant bedre pris end hvis du skal ud og hyre alt mandskabet selv – eller helt selv bygge det.

Typehuse er et godt og økonomisk valg, hvor du får meget for de penge du giver ud – og det sparer dig for rigtigt mange af frustrationerne, der er ved at stå med hele byggeriet selv.

Kategori: Huset inde og ude

Tags: