Gulv tilbud - vælge det rigtige gulve tilbud

Hvilket gulv tilbud skal man vælge?

Hvor finder man det bedste gulv tilbud?

Går du med tankerne omkring at få dig et nyt gulv? Så er det vigtigt, at man ikke bare tager det første og bedste gulv tilbud, men sørger for at vælge det rigtige gulv til formålet. Først og fremmest er det vigtigt at gøre sig klart, hvordan et nyt gulv skal bruges. Først og fremmest er det vigtigt at gøre sig klart hvordan et nyt gulv skal bruges i dag, men du kan med fordel også tænke lidt ud i fremtiden.

 • Det kan være at gulvet på et senere tidspunkt bliver udsat for hårdere belastning og slid fra f.eks. børn, kat eller en hund?
 • Er der fremtidsplaner og drømme om ombygninger eller ny indretning, som der kan have indflydelse på, hvilket gulv du bør vælge?

Der er i særdeleshed både funktionelle og æstetiske valg, når du står overfor, og skal vælge dit nyt gulv. Det er f.eks. at overveje din ønsker og krav til:

 • Gulvets kvalitet
 • Gulvets levetid
 • Pleje af gulve
 • Vedligeholdelse af gulve

Her blev de funktionelle krav benævnt. Så er der også dine ønsker til, hvordan selve gulvet skal se ud. Her er det naturligt at overveje:

 • Hvilken stil gulvet skal være i
 • Hvilken træsort gulvet skal være i
 • Hvilken overflade skal gulvet have
 • Hvilket gulv passer bedst.

Alle ovenstående faktorer, er overvejelser som du selv kan gøre inden du foretager det endelige valg af dit nyt gulv. Det er vigtigt, at tage højde for ovenstående overvejelser inden man finder et gulv tilbud.

Lad os gå lidt i dybden med ovenstående faktorer, som du skal overveje inden du kaster dig ud i et gulv tilbud.

Gulvets kvalitet

Når du skal vælge dit nyt gulv, så kan det være en god ide, ikke at tage det allermest billigste. Særligt for huse og hjem med både børn og dyr. Et meget billigt gulv kan nemlig her blive nedslidt på kor tid. Overvej derfor nøje hvilken belastning og slid der kommer på gulvet. Omvendt, så kan det også være en fordel med et billigere gulv, hvis man har planer om at bygge om eller hvis man skal flytte inden for en overskuelig fremtid.

Gulvets udseende

Skal dit nye gulv være hårdt og mørkt træ eller lysere, blødere træsorter? Det er vigtigt at overveje nøje, hvilket massivt gulv man lægger hvis det skal ligge der i mange år. Undersøg og vurder også træets struktur og åretegning, og tænk samtidig grundigt over, hvilket lægningsmønster der passer til jeres smag, men også fremtidige slid.

Her er en god tommelfingerregel når du skal vælge et gulv tilbud til dit hjem:

 • Brug smalle brædder i mindre rum
 • Læg brædderne med længderetningen parallelt med facaden eller primære vindues facader.
 • Vælg enkle og små lægningsmønstre i mindre rum.
 • Vælg hovedsageligt lyse gulve, hvis du vil have et lyst rum, eller hvis der er meget lidt lysindfald.
 • Vælg kun brede brædder, store eller komplicerede lægningsmønstre eller store farvevariationer i nogle større rum.
 • Er dit gulv en dekoration i sig selv, så ton nogle indretningselementer ned,så gulvet får lov til at træde mere frem.

Vedligeholdelse

Det er vigtigt at gøre sig helt klart, hvor meget tid du vil bruge på vedligeholdelse inden du beslutter dig for et gulve tilbud. Spørg producenten, webshoppen eller sælgeren, når du køber dit nye gulv, hvor mange timer og kroner du skal bruge på vedligeholdelse. Hvis du ikke er til alt for meget vedligeholdelse, så gå efter et decideret vedligeholdelsesfrit trægulv, hvis du vil slippe for løbende vedligeholdelse.

Lægning af trægulve

Planlæg gulvopbygningen, så den samlede løsning dermed er flot for helt gulvkonstruktionen. Vær f.eks. opmærksom på særlige krav til både trægulv og konstruktionen under, hvis du vil have gulvvarme.

Miljø og indeklima

Det er vigtigt at overveje om trægulvet kan påvirke dit indeklima negativt, og om gulvet kan have andre miljømæssige konsekvenser. Samtidig er det en god ide kun at vælge FSC-mærket træ.

Pris

Udover at finde det helt rigtige gulv tilbud, så skal du undersøge, om der skal udføres behandlinger af gulvet efter lægningen, fx. sæbebehandlinger mv., samt hvor meget dette koster.

 

 

 

Kategori: Huset inde og ude