Fodbold efterskole

Hvordan finder man frem til den rette efterskole?

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i dag er rigtig mange unge mennesker, der drømmer om at tage på efterskole. Det er især i de større klasser i folkeskolen, at behovet begynder at opstå, og derfor er der også mange, der for en stund rykker hjemmefra og første gang prøver at stå på egne ben. Dog er der bare lige et problem med det at tage på efterskole. Der findes nemlig et hav af forskellige gode muligheder, og derfor kan det være svært at beslutte sig for, hvilken man skal vælge at gå på. Dog er der altid nogle forholdsregler, man bør tage sig, og på den måde kan man komme nærmere den rette beslutning.

Hvad går du op i?

For det første skal man gøre det klart med sig selv, hvad man ønsker at lave på efterskolen. Det er nemlig ofte sådan, at de forskellige efterskoler specialiserer sig. Nogle har fokus på det udendørs liv, nogle har fokus på musik, og nogle har et stort fokus på idrættens verden. Og det kan netop være, at det er en idrætsefterskole, du er på udkig efter. Her kan VGIE, som ligger i Jylland måske være en mulighed. VGIE er en fodbold efterskole, der ligger i Sønderjylland, og det er derfor her muligt at deltage i efterskolens linjefag, fodbold. Det betyder, at man får meget mere aktiv hverdag, hvor man får spillet fodbold næsten hverdag. Og for mange fodboldtosser er det en drøm.

Hvor langt væk vil du?

Derudover skal man gøre sig det klart, hvor langt væk hjemmefra man ønsker at være. Nogle vil gerne kunne tage hjem til deres familie næsten hver weekend, og derfor er det rent praktisk bedst, at efterskolen ikke ligger langt fra hjemmet. Andre har behov for rum og tid væk hjemmefra, og derfor sætter de pris på at få lov til at komme længere væk. Og for disse kan det være en fordel at vælge en efterskole, hvor man for alvor kommer til at stå på egne ben, fordi man ikke bare lige sådan kan smutte hjem. Det gør, at man bliver mere ansvarsfuld og ansvarsbevidst, og man kommer derfor til at gennemgå en kraftig udvikling, hvor man også bliver mere selvstændig.

Hvad vil du have ud af det?

Sidst men ikke mindst skal man også finde ud af, hvad man helt personligt ønsker at få ud af sit ophold på en efterskole som for eksempel en fodbold efterskole i Jylland. Nu får man nemlig én gang for alle lov til at starte på en frisk sammen med en masse andre unge mennesker, man ikke kender, og man kan derfor på ny skabe sig nogle sociale fællesskaber. Har man altid været den stille type, kan det her således være den bedste mulighed for at blive mere udadvendt, har man altid været den dovne type, kan det være nu, man bliver aktiv, og har man altid været bagud med skolen, kan det være, man indhenter det forsømte.

Kategori: FodboldSport