hvordan-ligger-man-neglelak

Hvordan ligger man neglelak?

Et kunstværk er ikke defineret af antal farver eller valg af motiv. Et kunstværk er dokumentation af et talent og en interesse.

Når du lægger neglelak skal du betragte hver negl som dit eget kunstværk, hvor du kredser om finesserne, så hvert strøg med penslen afspejler det resultat du ønsker at opnå. Bag ethvert kunstværk ligger en stor mængde teknik og teknikken er noget man skal lære.

Når det kommer til neglelak kommer ordsproget ”øvelse gør mester” bestemt til sin ret og her har du en guide til at lægge den perfekte neglelak, som vi håber vil hjælpe dig lidt på vej! Når der skal lægges en ny farve på neglene er man nødt til at se det som en proces. Det er ikke bare at lægge farven, for skal det holde godt og ligge flot, så er man nødt til at forberede neglene.

Sådan forbereder du dine negle til neglelak:

Først skal du sørge for at dine negle er rene, vask fingrene grundigt og fjern forsigtigt eventuel skidt under neglene og i kanterne. Så klipper og filer du neglene i den længde og form du gerne vil have. Den mest skånsomme måde at file på, er ved at trække filen i samme retning i stedet for frem og tilbage, sidstnævnte kan nemlig lave små flos i dine negle. Til sidst skubber du neglebåndene på plads og fjerner den døde hud der ligger på neglen. Rens hele neglen godt, så alt småfnuller, hud og filestøv er væk.

Få din neglelak til at hæfte bedre på dine naturlige negle:

Det næste skridt i processen er at skabe et stabilt fundament for din neglelak. Dette gør du ved at ligge en basecoat over hele neglen. Basecoat har den egenskab, at den giver neglen en jævn overflade og får neglelakken til at hæfte bedre til neglen. Du kan få basecoats med forskellige andre funktioner, nogen fokuserer på at styrke og nære neglene, andre beskytter ekstra mod misfarvning og andre vil bare gerne skabe en solid og holdbar base. Fælles for dem alle er, at de giver et langt bedre resultat end hvis du undlader en basecoat.

Valg af neglelak:

Så kommer vi snart til det sjove, at lægge farven på neglene. Først skal du vælge hvilken neglelak du gerne vil have på. Udover at neglelak selvfølgelig kommer i forskellige farver, så er der også forskellige konsistenser og finishes. Du kan fx. vælge en creme lak, som er en almindelig solid farve eller du kan vælge en jelly, som er mere gele-agtig i udseendet og ikke dækkende. Derudover kan du selvfølgelig også vælge om der skal være glimmer, shimmer, perlemor eller metallic effekt i, eller om det bare skal være en helt almindelig lækker farve. Når du har valgt din farve, så tag et kig på penslen. Der er nemlig stor forskel på hvordan penslerne er udformede og hvad folk foretrækker. En smal pensel kræver lidt mere præcision at få jævn end en bred.

Vi anbefaler blandt andet at bruge Essie Neglelak som kan købes i mange online butikker i alle mulige fede farver hvor fantasien ikke sætter nogle grænser.  Husk at der er forskel på størrelsen af flasken på Essie Neglelak, så vær opmærksom på dette i forhold til prisen når du bestillinger din neglelak.

Sådan lægger du din neglelak:

Hvis du har valgt en neglelak med en forholdsvis bred pensel, kan du som regel klare arbejdet i tre strøg.

Tør penslen af mod kanten til du har den ønskede mængde neglelak på den, det er forskelligt hvad folk fortrækker, så prøv dig frem. Stryg fra neglebåndet og ned i tre strøg: Midt for, den ene side og den anden side.

Afslut med at køre penslen over den frie kant, for at forsegle lakken, så den ikke løfter sig og ”chipper”.

Fortsæt hele vejen over alle negle. Når det er gjort er du ret sikkert ikke tilfreds med resultatet, de fleste neglelakker skal nemlig have to lag og nogle endda flere, for at dække ordentligt.

Selvom en neglelak dækker farvemæssigt ved ét lag er det ofte en fordel at lægge to alligevel, fordi det giver et flottere resultat. Du skal derfor gentage proceduren med tre strøg og forsegling indtil du er tilfreds med resultatet.

Længere holdbarhed på dine nye negle:

Man kan være tilbøjelig til at tænke ”så! Endelig færdig” når farven er lagt og ser pæn ud. Men hvis du vil have det ultimative ud af din neglelak, så skal du lige afslutte med et lag topcoat.

Topcoaten lægger du på samme måde, som du lagde neglelakken. Husk endelig at forsegle. Du kan lægge topcoat med det samme og behøver altså ikke vente til din neglelak er helt tør, men sørg for at have rigeligt produkt på penslen og arbejde hurtigt, da de fleste topcoats er hurtigtørrende.

En topcoat vil først og fremmest jævne udseendet af dine negle og give dem et flot skinnende finish. Men du kan også vælge en, som gør hele din manicure mat. Derudover vil en topcoat også forstærke holdbarheden, så din neglelak holder længere uden at chippe og sidst men ikke mindst vil de fleste topcoats også få hele din manicure til at tørre hurtigere.

Sidste step er at påføre en olie til dine negle og neglebånd. Typisk fås de i mange farver, dufte og størrelser. Vælg en duft der passer dig og gnid neglebåndsolien godt ind omkring dine negle.

Den vil pleje dine negle og neglebånd fantastisk og du vil hurtig kunne se, at flosset neglebånd høre fortiden til.

Du er nu ”good to go” med lækre negle! Skulle du have ramt ved siden af kan du fjerne dette med en vatpind og neglelakfjerner.

Når du skal have ny neglelak på:

Oftest vil man gerne skifte neglelak inden den tidligere manicure er forsvundet af sig selv. Her bruger du en neglelakfjerner og nogle vatrondeller. Der er et hav af neglelakfjernere at vælge imellem med forskellig duft, farve og indhold. Nogle af med acetone og andre er uden. Det er helt op til dig hvad du foretrækker.

Når du fjerner neglelak skal du væde en vatrondel i lidt neglelakfjerner og gnubbe den på neglene til farven er væk. Sørg for at komme godt ned i kanterne, så du får renset det hele af. Har du en glitterneglelak på, kan det godt være lidt svært at få det af på denne måde. Her kan du vælge den metode der hedder ”soak off”, det er den samme metode som man bruger til fx gellack.

Væd en vatrondel i neglelakfjerner og læg den på neglen, pak fingertipperne ind i stanniol og lad det sidde ca. 15 minutter. Dette får din neglelak til at gå i opløsning og gør det derfor nemmere at fjerne, gentag processen hvis neglelakken er ekstra genstridig. Når neglelakken er væk og du vil have en ny farve på, så starter processen blot forfra med afrensning af neglene og så videre.

Hvor ofte du vil skifte neglelak er helt op til dig. Der vil dog altid være forskel på hvor længe neglelakken holder, dette kommer an på hvor godt neglelakken arbejder sammen med dine negle. Her er der ikke andet for end at prøve sig frem, da de erfaringer man hører er meget forskellige!

God fornøjelse med dine negle!

Kategori: Skønhed og personlig pleje