impraegnering

Imprægnering af fliser og mursten

De fleste der bor i parcelhus, hvis ikke alle, kender til det med terrassefliser der i løbet af efteråret og vinteren mister deres oprindelige smukke farve og bliver helt grønne af alger. Eller værre endnu angribes af flisepest.

Men det er faktisk ikke kun ens terrassefliser, der kan ende som grønne overfalder det er alle materialer, som man bygger et hus i, mursten, skifer, betonfliser osv., der kan angribes af alger og flisepest. Så medmindre man elsker at drøne rundt med en højtryksrenser og spule fliser og mursten på ens matrikel. Så skal man investere i imprægnering af ens fliser og mursten. Det er en engangsudgift i noget der holder i flere år, før det skal fornys. Den investering det således er, at indkøbe imprægnering eller hyre et firma til at imprægnere ens fliser eller mursten, er hurtigt tjent hjem igen i sparet tid og besvær med at skulle rense ens terrasse år efter år, før den kan tages i brug når foråret melder sin ankomst.

Flere gode grunde til at imprægnere sine fliser og mursten!

Hvis man er glad for det udtryk ens bolig har: det kan være, at man har brugt særlig tid og omhu med at udvælge specielle og smukke mursten der passer til de omgivelser hvor man har opført sin bolig, eller det kan være, at man har valgt en særlig slags mursten fordi de siger noget om den person man er. Så vil man også gerne passe godt på dem, således at de bevarer det udseende, som man sætter pris på og elsker. Derfor kan det være en rigtig god løsning at få imprægneret sine mursten, således at de bliver smudsafvisende og lettere at vedligeholde.

Med en imprægnering forstås, at man giver sine mursten eller fliser en overfladebehandling, der i store træk svarer til den man giver sine nyindkøbte sko, således at de bedre kan afvise vand og smuds. På denne måde kan de holde længere, og de bevarer deres flotte udseende i
længere tid, end hvis de ikke var blevet imprægneret.

Således også med ens bolig, hvis man gerne vil bevare sine mursten, eller hvis man gerne vil slippe for at skulle højtryksrense sine terrassefliser hvert forår, før man kan tage sin terrasse i brug. Så skal man investere i en imprægnering af ens mursten og/eller fliser. På denne måde holder de på deres udseende i væsentlig længere tid, og man slipper for alt det bøvl med løbende vedligeholdelse og tidskrævende rengøring.

Flere firmaer specialiserer sig i imprægnering af fliser og mursten

Man kan sagtens selv tage hen i det lokale byggemarked og købe imprægnering. Det er ikke svært at påføre, det minder i det store og hele om metoden, hvorpå man påfører maling. Men det er ikke altid, at man har tiden til det eller evnen til at gøre det ordentligt. Hvis man gerne vil være sikker på, at det bliver gjort lige efter bogen, så skal man hyre et professionelt firma til at imprægnere ens bolig.

Det er naturligvis en større investering, men det er en investering der kan betale sig.  Man får med et professionelt firma et tip-top resultat, og den tid man sparer ved at ens mursten og fliser bliver smuds og algeafvisende, kan man således bruge på ting der virkelig interesserer en, end det sandsynligvis gør at skulle stå og rense facader med års mellemrum eller at skulle ud med højtryksrenseren for at rense fliser hvert forår.

Det er således en god investering i sin bolig og i sig selv man foretager, når man hyrer et firma ind til at imprægnere ens bolig og terrasse.

 

Kategori: Huset inde og ude