it-support

IT support – hvor kan man få hjælp til IT?

Det kan være svært at finde rundt i alt det, som man kan i dag indenfor IT verdenen. Computer og teknologi er i den grad kommet for at blive, og der sker noget indenfor feltet hele tiden. Dette gælder både indenfor privatbrug, erhverv og det offentlige.

Når der sker så meget indenfor IT som der gør, så kan det være svært, at finde ud af, hvis der pludselig er noget som der ikke virker længere, eller hvis man ikke har tiden til at sætte sig ordentligt ind i det. Det kan være, at man har behov for it-support, som kan hjælpe en med de mest avancerede problemer, eller sætte en ind i, hvordan man kommer videre i forhold til problematikken. Hos Videnindenom vil vi give dig gode råd til, hvordan du selv kan være med til at udføre it-support på din egen PC, så den kan blive lidt hurtigere.

Gøre computer hurtigere

Her på videnindenom vil vi give dig gode råd til hvordan du selv kan gøre din computer lidt grønnere, og være din egen IT-supporter. En computer er nemlig en af hjemmets, men også en af arbejdspladsens helt store strømslugere. Men du kan faktisk selv, med helt enkelte og konkrete ting, gøre din computer og dermed dit strømforbrug lidt mere energivenlig. Samtidig giver disse råd dig også en lidt bedre og hurtigere computer.

Optimér din computer

Jo flere programmer, som der er installeret, men som du ikke anvender, og i stedet bare ligger og flyder på din computer, desto langsommere og mere sløv bliver din computer til at starte op. Det er der gode råd til hvordan du kan undgå.
Ikke nok med, at en grundig gennemgang og oprydning, vil resultere i en computer, som der både har en bedre ydeevne, hurtigere til at starte op og lever længere, så er det også med til at du sparer på elregningen. Du kan også læse mere om her, hvordan du kan spare på elregningen med en varmepumpe.

Der findes mange forskellige programmer, som der kan hjælpe dig med at få optimeret din computer. Programmer som kan hjælpe dig med til at optimere computer er f.eks. TuneUp, som har vundet flere test. Der findes også gratis alternativer såsom CCleaner og Wipe.

Sluk din computer

Dette tip er nok ikke så fremmed for de fleste. Mange virksomheder, og mange personer har en dårlig vane med at lade sin computer stå tændt, når den ikke bliver anvendt. Dette er hverken godt for computeren, skærme eller for den sags skyld, printeren, og så er det heller ikke godt for miljøet eller din elregning. Husk at slukke din computer, når du går fra den.

Husk, at anvende rådet omkring, at optimér din computer, hvis din computer f.eks. er langsom til starte op. At lade din computer så tændt i lang tid af gangen er med til at slide på din computer hurtigere.

Du kan med fordel downloade programmet GreenCam. Dette er et smart program, som registrer hvis du forlader din skærm, og så slukker din skærm med det samme.

Brug bærbar pc / laptop

hvis du har en bærbar PC, så kan du med fordel anvende denne, i stedet for at anvende din stationære computer. Flere undersøgelser har vist, at stationære computere bruger i snit 150 watt, hver gang de er tændt. hvis man sammenligner dette med en bærbar PC, så anvender en bærbar PC i snit 125 watt mindre end en stationær. Du kan også læse mere om her, hvordan du kan spare på batteriet.

Køb en kvalitets computer

Flere og flere vælger at udskifte deres computer med jævne mellemrum. Selvom, at det kan blive nødvendigt at udskifte din computer af og til, så kan man faktisk udskyde det, ved at smide lidt ekstra, når du skal købe din computer. Kvalitet varer som bekendte længere. En anden vigtig parameter, er at kigge på energiforbruget, når du skal købe din computer.

Tænk i behov

Hvis du har flere computere i samme rum, så kan det være en fordel at opsætte computerne til at dele printeren på netværket. Dette er relativ let og det kan spare dig for både tid og på elregningen. Overvej desuden,om det overhovedet er nødvendigt med flere computere. I nogle hjem, er der mange som kun anvender en enhed, mens de andre computere, tablets eller lign. ligger og samler støv.

Giv din computer væk

Hvorfor smide din game computer ud? Der er mange andre som kan få gavn af din gamle computer. Dette kan være lige fra lokale skoler, computergruppen vest eller måske en god ven eller nabo? Når du ikke længere har behov for din computer, eller du gerne vil have en ny, så er det en god idé, at lade andre få gavn af den.

 

 

 

Kategori: Rådgivning