Kastrup

Kastrups seværdigheder og oplevelser

Planlægger du at lægge din vej forbi Kastrup? Og er du til skønne naturoplevelser? Så læs med her hvor du bliver præsenteret for 3 skønne destinationer, som klart er et besøg værd – uanset om besøget skal ske i familiens navn, med en ven eller du er afsted på egen hånd.

Kastrup er en bydel i Tårnby Kommune på Amager og dermed en del af Storkøbenhavn. Mange tænker nok på flyrejser, når byen Kastrup nævnes. Men Kastrup er meget mere end en Lufthavn. Det ved især de som bor i Kastrup og omegn. Du kan eksempelvis besøge det skønne fredede område ved Kalvebod Fælled med lækker dansk natur. Er du til en dukkert i det fri, så er Kastrup Søbad også en mulighed. Og ønsker du at give hele familien en på opleveren, så kan det anbefales aflægge Den Blå Planet et besøg.

 

Kalvebod Fælled – fredet natur og spor fra krigen

Der er rig mulighed for at se både natur, planter og sjældne dyr, samtidig med at du får en historisk oplevelse. I området findes eksempelvis nogle bemærkelsesværdige store huller i jorden, som for den uvidende kan virke ganske umotiverede. Det er de ikke. De er nemlig en rest fra 2. verdenskrig, hvor et tysk krigsskib beskød området.

Selve området er skabt i krigstiden, mens Danmark var besat af Tyskerne. Dengang valgte regeringen at iværksætte et projekt om at tørlægge Kalvebod Fælled, ved hjælp af diger hele vejen rundt. Det betød, at mange danskere var beskæftiget med dette og dermed undgik at blive sendt til Tyskland for at udføre tvangsarbejde. Som supplement til digerne blev etableret et pumpesystem, for at holde området tørt. Sidenhen har man bygget et endnu højere dige, end man gjorde dengang for at fremtidssikre området i forbindelse med klimaforandringerne.

 

Kalvebod Fælled i Kastrup
Udsigt ved Kalvebod Fælled i Kastrup

 

Kastrups blomster og natur – Kalvebod Fælled er svaret

Kalvebod Fælled er et godt sted at besøge, hvis du er interesseret i sjældne dyr og blomster i Kastrup.  Med et besøg på Kalvebod Fælled kan du eksempelvis opleve den fredede blå iris, som er en blomst, der kun findes meget få steder i Danmark. Ligeledes findes brændeskærm, som er en anden meget sjælden plante, som du kan opleve i dette område. Hvis du er mere til dyreliv end planteliv, så har du også alle muligheder.

Eksempelvis kan du opleve mange sjældne og truede fuglearter, såsom havterner, troldænder, rørhøge og Danmarks nationalfugl: Knopsvanen. Derudover findes også et rigt fugleliv i øvrigt, med havørne, nattergale, måger, terner og mange flere. Men det er ikke kun de flyvende væsener, som der er en rigdom af i Kalvebod Fælled. Hele året går får nemlig og tygger drøv på arealerne, ligesom der også er mulighed for at se vilde dådyr. Derudover går heste og kører på markerne, når sæsonen tillader det. Så det er i sandhed muligt at få gode naturoplevelser i Kastrup ved at besøge dette område.

Derudover er der bålpladser, shelters og intet mindre end 4 legepladser i området. Det skulle dermed være muligt at gøre samtlige familiemedlemmer tilfredse.

 

Den Blå Planet

Nordeuropas største akvarium er næsten 10.000 kvadratmeter – og så ligger det i Kastrup! Navnet på akvariet, som rummer intet mindre end 7 millioner liter vand, er ”Den Blå Planet”. Her findes omtrent 20.000 vandlevende væsener. På tæt hold kan du eksempelvis se hammerhajer, dværgkrokodiller og alverdens farvestrålende fisk. Selve bygningen er noget af en arkitektonisk bedrift og har vand på alle sider.

Det er meget let at komme til Den Blå Planet, som ligger blot 600 meter fra metrostationen i Kastrup. Og attraktionen er populær, for den er blandt de Danmarks 10 mest besøgte.

I Den Blå Planet kan ses intet mindre end 450 forskellige arter i den forskellige afdelinger af akvariet. Eksempelvis findes hammerhajerne i ”Oceaniet”, mens koralfiskene findes i ”Koralrevet”. Dertil kommer 5 store akvarier med Afrika som tema. Her findes blandt andet dværgkrokodillerne.

Hvis du er certificeret dykker, har du desuden mulighed for at dykke med hajer, rokker og andre fisk i Den Blå Planet. Det er i hvert fald noget, der kan give en oplevelse for livet. Dette kræver dog bestilling på forhånd.

Alt i alt må Den Blå Planet også siges at være et sted, der favner en bred målgruppe og fanger de flestes begejstring. Lige fra små børn der fascineres af det eksotiske dyreliv, til den voksne som måske vil udleve en gammel drengedrøm (eller pigedrøm) om at dykke med hajer.

 

Kastrup Søbad

Hvis du ikke lige er så meget til krokodiller, koralfisk og svømning med hajer men i stedet ønsker en mere ”nordisk” oplevelse af havet, så er et smut forbi Kastrup Søbad en oplagt mulighed. Her får du ikke blot en dukkert i havet men også en smuk arkitektonisk oplevelse. Den 600 kvadratmeter store badeplatformen ”Sneglen” ved Kastrup Søbad er nemlig arkitekttegnet og bygget i Azobe-træ, som er en meget holdbar afrikansk træsort. Og her finder du igen muligheder for alle familiens medlemmer. Til de legende typer findes her nemlig udspringsmuligheder på 1, 3 og 5 meter. Og til de mere magelige typer er der mulighed for at bade i solen, når man har fået nok af at bade i havet.

Kategori: Rejser og ophold

Tags: