Nabohjælp – Hvad er nabohjælp?

Hvad er nabohjælp?

Den mest grundlæggende tanke omkring nabohjælp er, at beboerne i et bestemt område engageres for at minimere kriminalitet og øge trygheden i området. Nabohjælp er en af de mest præventive værn mod både indbrud og andre ubehagelige situationer.
Her på Videnindenom giver vi dig svar på hvad Nabohjælp er, og hvordan får man nabohjælp?

Oftest, så handler det om, at få beboere til at forbedre sikringen af boligerne. Samtidig handler det om, at holde øje med hinandens hjem og give kontaktpersoner en meddelelse, eller en meddelelse til politiet, hvis der skulle ske noget mistænkeligt.

Undersøgelser har vist, at hver fjerde indbrud kan forhindres, hvis naboer aktivt hjælper hinanden med at holde øje med hinandens hjem, og sammen tager kampen op imod ubudne gæster.

De fleste forbinder nok Nabohjælp med, at ens naboer er hjemme, mens man måske er på ferie, og dermed fysisk holder et vågent øje med dit hus, mens i er væk. Et Nabohjælp alarmsystem som f.eks. Nabolink, er et elektronisk tryghedsalarm. Alarmsystemet virker ved ét enkelt klik, og så bliver dine naboer alarmeret og sikrer hjælp med det samme.

Med et Nabohjælp system som Nabolink, så kan dit hjem blive forbundet med helt op til otte af dine naboer pr. alarmsystem. Ved at have dette Nabohjælp system, så får alle otte naboer direkte besked, om behovet for hjælp indenfor ganske få sekunder.

Når både du samt dine naboer har fået installeret et Nabohjælp system såsom Nabolink, så kan i med dette trådløse system hurtigt tilkalde naboerne. Naboerne kan så på deres enhed se, hvilken nabo det er, som har behov for hjælp.

Hvordan virker nabohjælp?

Et Nabohjælp system fungerer ved, at der bliver installeret en “base” i dit hjem, og her bliver din adresse gemt i denne enhed. Dine naboer gør så det samme tilsvarende, hvorefter i gennem en fælles kode, bliver forbundet som en gruppe. Det er således denne gruppe, som der indenfor for få sekunder alarmeres, når du trykker på din fjernbetjening til din enhed, eller på selve enheden.

Hvis der forekommer en alarmering, så kan naboerne på deres enhed med det samme se, hvilken nabo der har behov for hjælp. Samtlige af dine naboer i denne gruppe får dit nødråb på én gang, og du skal således ikke bekymre dig om at tage kontakt til dine naboer.

Nedenfor har vi listet en række væsentlige fordele ved nabohjælp:

  •  Når man “reklamerer” i sit nabolag med, at man aktivt tager del i nabohjælp, så kan potentielle gerningspersoner anse, dette som en øget risiko for at blive opdaget.
  • Politiet vil få mere nøjagtig og relevant information, som kan anvendes i forbindelse med efterforskning af hjemmerøverier, og hvis der skal rejses tiltale mod gerningspersoner.
  • Det giver dig og din familie en større tryghed
  • Nabohjælp bidrager til at øge sammenhængskræften i nabolaget og dermed kan nabohjælp havde den indirekte effekt på kontrollen af hjemmerøverier.

Hvordan får man nabohjælp?

Det er en rigtig god idé, at hvis du overvejer at få nabohjælp, at du sørger for at få en god dialog med dine naboer, og hvilke fordele der er ved, at indgå i et nabohjælp samarbejde, så alle parter kan føle sig tryggere, og samtidig bidrage til at minimere risikoen for hjemmerøverier.

Der findes forskellige udbydere, som forhandler nabohjælp alarmsystemer. Hos Videnindenom.dk har vi været i dialog med Nabolink. Nabolink tilbyder et smart og særdeles effektiv Nabohjælp system, som kan bidrage til din og dine naboers sikkerhed og tryghed i nabolaget.

Kategori: Rådgivning