Ombygning af hus

Ombygning af hus

Går du med overvejelserne omkring at ombygge dit hus? Det kan være at du har andre krav til dit hus i dag, end du havde tidligere. Det kan være at du gerne vil have fornyet nogle af rummene i dit hjem, f.eks. køkkenet eller badeværelset, eller måske få energirenoveret dit hjem. En omfattende renovering kan også være nødvendig, hvis dele af huset er slidt og f.eks. trænger til et nyt tag eller en ny facade. Uanset hvilke behov du har, så er der flere ting du skal tage højde for, når du skal i gang med at ombygge dit hus. Dette vil vi give dig svar på i denne artikel.

Hvis dit hjem trænger til en større renoverings opgave, så er det vigtigt at du tager højde for, at en større ombygning og renovering helt kan ændre karakteren på dit hus. Derfor er det vigtig, at du sørger for, at valget af materialer ikke ændrer på husets karakter og stil, og så de påtænkte forandringer dermed forbedrer og øger værdien af dit hjem.

Professionel ombygning

Hvis du gerne vil sikre dig, at ombygningen bliver foretaget professionelt, så er det en god ide at indhente tilbud fra flere håndværkere så du har noget at vælge ud fra, inden at du skriver en kontrakt med hånværkeren. Hvis du kender en person, der har fået foretaget ombygning af sit hus af en professionel håndværker, så kan det være, at denne person i forvejen har foretaget en analyse af håndværkere og fået indhentet tilbud. Det kan derfor være en god idé at få input fra bekendskaber.

Når du har fået udvalgt en håndværker, der netop kan varetage dit ombygnings projekt, så bør du indgå en udførlig, og vigtigst, en skriftlig aftale med håndværkerfirmaet. Det er vigtigt, at inden ombygningen bliver igangsat, at kontrakten er på plads.

Gør-det-selv ombygning

Hvis du er gør-det-selv typen, så er der mange penge at spare, hvis du kan varetage ombygnings-projektet på egen hånd. Husk at hvis du gerne vil foretage genopbygningsarbejdet selv, så er det vigtigt at du tager højde for, om du selv kan stå for en lille del af byggeprojektet, og eventuelt alliere dig med en fagmand, der kan varetage de dele, du ikke selv kan varetage. Hvis ombygnings-arbejdet f.eks. omfatter el- vvs- eller kloakarbejde, så skal du undersøge grundigt, hvad du selv må foretage, og hvad der ifølge lovgivningen skal godkendes af en autoriseret håndværker. Det er muligt selv at varetage VVS-/ el-installationer arbejde, så længe, at arbejdet bliver godkendt af en autoriseret installatør.

 

 

 

 

Kategori: Huset inde og ude