Organisér din hverdag og få mere overskud

Føler du, at du mangler overskud i hverdagen? Bare rolig, du er langt fra den eneste, der har den på den måde. Heldigvis kan man sagtens arbejde på det og ende med at få en mere organiseret hverdag, hvilket skaber mere energi, overskud og tid, så du også har rigeligt med tid til at lave alle de ting, du har lyst til. Læs med herunder for at få nogle gode og lette tips til at komme på rette vej mod et mere organiseret liv.

Spar tid med ugentlige madplaner

En rigtig god løsning på at få en mere organiseret hverdag er at planlægge ting på forhånd. En ugentlig madplan er et godt eksempel på ting, der sagtens kan planlægges i forvejen. Lav en liste over 30-40 forskellige madretter som familien gider at spise, og så kan I i starten af hver uge sætte jer ned sammen og finde de 7 retter, I gider at spise i den kommende uge. Dette gør det langt lettere at handle ind, og man behøver ikke at bruge en masse tid på at prøve at finde på, hvad der skal serveres til aftensmad.

Få styr på økonomien

Hvis der er noget, der kan give stress i hverdagen for mange, så er det økonomien. Har man ikke styr på sin økonomi, kan man let komme til at ende i uheldige situationer, og det er der ingen, der har lyst til, når der også er så meget andet at se til. Men hvordan holder man så styr på sin økonomi? Det spørgsmål findes der mange forskellige svar på. For eksempel kan man bruge Excel til at få et let og overskueligt overblik over økonomien. Har man ikke det store kendskab til Excel, kan man med fordel tage et Excel kursus, så man med garanti har styr på det og kan ordne sit regnskab.

Organisér rodet i hjemmet

Det er de færreste hjem, der er fuldstændig frie for rod. I en travl hverdag er det næsten umuligt at undgå rod i hjemmet, og hvis man har små børn derhjemme, er det endnu sværere. Men på trods af det, er det vigtigt at forsøge at opretholde orden og renligheden. Det giver langt mere overskud i hverdagen at komme hjem fra arbejde efter en lang dag og ikke skulle bekymre sig om, at der ser rodet ud og trænger til at blive gjort rent.

Brug en fælles kalender

En god start på en mere organiseret hverdag er at lave en fælles og online kalender for hele familien. På den måde kan familien lettere få overblik over hinandens planer og planlægge hverdagen derefter. Der findes mange forskellige apps og hjemmesider, hvor man kan gøre dette, og typisk kan man både få adgang til kalenderen fra mobilen og computeren, så det bliver lettilgængeligt for alle familiens medlemmer. At skrive alle sine aktiviteter og planer ind i en fælles kalender tager højst 15-20 minutter om ugen, og giver hele familien et langt bedre overblik over hvilke dage, der er ledige og optagede.

Sæt dine indkøbsture i system

Det er selvfølgelig nødvendigt at ofre tid i hverdagen til at købe ind og fylde køleskabet op, så der er mad til hele familien hver dag. I en presset hverdag kan man ofte komme til at bruge rigtig meget tid på at handle ind, og mange handler mere end to gange om ugen, fordi man ikke lige får handlet til hele ugen på én gang, fordi man ikke har det hele planlagt. Det kan man heldigvis rette op på, og især hvis man følger rådet om at have en ugentlig madplan, bliver det rigtig let. Når man har lavet sin ugentlige madplan færdig, kan man nemlig skrive alle de ting ned, som man skal købe, og så kan man med fordel bruge en enkelt formiddag i weekenden på at få handlet alting ind på én gang. Desuden kan man også benytte sig af en online og fælles indkøbsliste, som er delt med hele familien, så alle kan skrive ting på, når de opdager, at der mangler noget i køleskabet. Dette vil også spare dig for en masse små indkøbsture.

Kategori: LivsstilRådgivning