Sådan sælges boligen

Der er flere måder at sælge sin bolig. De typiske bolighandler er enten salg via ejendomsmægler eller selvsalg, hvor man som sælger ikke allerede kender køber.

Har du allerede fundet en køber i familien, kaldes det en familiehandel eller familieoverdragelse.

 

Sælg boligen med ejendomsmægler

Dette er den mest udbredte form for bolighandel, nemlig de tilfælde hvor sælger ikke allerede har en køber på hånden. Her starter en god bolighandel med en boligvurdering og plan for boligsalget. I hensynene til prissætning indgår elementer som hvor travlt du har med at få solgt boligen. Jo hurtigere du vil sælge, jo lavere pris bør du gå ud med. Ellers handler det at lægge en indsats i hele processen., for at sikre så god pris og gods handel som muligt.

 

Det starter med at klargøre boligen, allerede inden du inviterer ejendomsmæglerne hjem til at foretage vurdering og foreslå prissætning af din bolig. Sørg for at der gjort rent, luftet ud, ryddet op etc. Din bolig skal fremstå pæn og ordentlig, både inde og ude.

 

Når boligen er klar kan du nemt invitere tre lokale mæglere ud og vurdere din bolig – det gøres bedst via tjenester som Mæglerinfo, hvor ejendomsmæglerne ved, at de ligger i konkurrence om vinde retten til, at sælge din bolig.

 

I løbet af få dage bør du have haft mæglerne forbi, og herefter hurtigt modtage både boligvurderinger og tilbud fra hver enkelt mægler, med informationer om omkring markedsføring og salær.

Du skal blot vælge den mægler, hvor kombination af boligvurdering , pris og overordnet indtryk falder bedst ud, så er du klar til at sælge din bolig.

Selvsalg – sælg boligen selv

Selvsalg er en handelsform der har vundet indpas især ved salg af andelsboliger – som der er mange af i København.  Blandt de bedste andelsforeninger findes Firkanten, Nansensborg, Nørre Farimagsgade 17/Schacksgade 1,OF51, Frederiksborggade 33/Nansensgade 71 – kåret via en analyse af andelsforeningerns økonomi.

Familiehandel

Andelen af familiehandler, dvs hvor en ejendom kan sælges til et familiemedlem til 15% under den offentlige vurdering, er forbavsende stor. Et kig på seneste handler på Boliga, viser, at op mod 15% af alle bolighandler er familiehandler. Det kan være en metode til, at slippe udenom arveafgiften på 15%  – eftersom mange boliger er langt mere værd i markedet end den offentlige vurdering -15%.

 

Ved både selvsalg og familiehandler kan det være relevant at have en rådgiver ved sin side, så man sikrer en bolighandel uden problemer. Der findes boligadvokater, jurister og ejendomsmæglere der kan assistere med at udfærdige købsaftale, eventuelle gældsbreve, tinglysning af skøde og alt det andet papirarbejde der følger med i en bolighandel.

 

Skal du vælge den rette ejendomsmægler – også til selvsalg og familiehandler – kan du med fordel bruge en hent 3 tilbud tjeneste.

Kategori: Huset inde og ude