safari i tanzania

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania

Kunne du tænke dig at komme på en rigtig safarioplevelse? Hvor man både oplever dyrene på savannen, støvet fra elefanternes fodspor, og udforske savannen og dyrelivet fra en åben ladbil? Hos Videnindenom vil vi give dig gode råd til, hvilke seværdigheder og oplevelser, som du bare ikke må gå glip af, hvis du overvejer at tage på en safarioplevelse, eller hvis du overvejer at tage på en safarioplevelse indenfor den nærmeste fremtid.
I denne artikel vil du blive meget klogere på landet Tanzania, samt at du vil få et indblik i safarioplevelsen, som Tanzania i særdeleshed er kendt for.

 

Tanzania er det største land, som befinder sig i Østafrika, og landet byder på både på fantastiske hvide palmestrande, koralrev og Serengetis nærmest endeløse græsslette. Græssletten er Afrikas højeste bjerg, og her befinder sig den største koncentration af pattedyr i hele Afrika. Landet Tanzania grænser sig op til båd Kenya, Uganda, Den demokratiske republik Congo, Zambia og det Indiske Ocean, som også er kendt for sine kridhvide sandstrande samt, turkisblå koralrev.

Hvis du er typen, som er safarientusiast, eller hvis du ønsker at opleve din første safarioplevelse, så er det i særdeleshed attraktiv, at tage på en safarirejse til Tanzania. Tanzania er nemlig landet, hvor du kan oplevelse de vildeste og mest fantastiske safarioplevelser. Safari i Tanzania er nemlig en enestående oplevelse, som tager dig helt tæt på de store og vilde dyr. Tanzania byder på Afrikas største og bedste nationalparker, som der danner rammerne for helt unikke safariture. Dette kan bl.a. indebære en fantastisk trekking oplevelse og bjergbestigning, kulturelle oplevelser – hvor man oplever en helt anden kultur, end den vi er vant til i Norden, og Tanzania er i den grad et land, som er meget gæstfrie overfor turister.
Tanzania byder samtidig også på eksotisk ø- og strandferie og meget meget mere. Landet har det hele for dem, som ønsker at drage på eventyr.

Hvordan rejser man til Tanzania?

Tanzania kan besøges hele året rundt, men det kræver lidt planlægning afhængigt af, hvad dit formål er med afrejsen til Tanzania. Man skal nemlig sørge for at tage højde for monsunregnen, som falder fra midten af marts til maj, samt at den mindre regntid falder i november og december. Den lille regntøj forårsager som oftest ikke de helt store konsekvenser, men sigtbarheden falder dog, som følge af regnen. Hvis du har på sinde, at prøve kræfter med trekking, så er det derfor bedst i månederne december til marts, samt fra juli til oktober.

Flere rejseselskaber har specialiseret sig i rejser og safarirejser til Tanzania, og som har mange års erfaring med landet, safarioplevelsen, samt de bedste afrejse tidspunkter. Her kan et rejseselskab som africatours.dk anbefales, da de udelukkende har specialiseret sig i rejser til Afrika.

Hvilke dyr lever i Tanzania?

Safari er en fantastisk oplevelse, og alle dyr i Afrika, er af interesse, når man netop bevæger sig rundt i det afrikanske vildnis. Det er både spændende at se ørnene, som der svæver rundt på udkig efter deres måltid, samt at se girafferne, elefanterne og de andre store dyr vandre rundt på savannen. Det er meget individuelt hvad enkelte personliger ligger mest vægt på i forhold til en safarioplevelse, og man kan derfor med sikkerhed sige, at man ikke bliver skuffet, når man vælger at tage på safari i Tanzania.

The Big Five

De mest kendte dyr som man gerne vil opleve, og som man med garanti kommer til at opleve på en safari til Tanzania er “The Big Five”. Betegnelsen for the Big FIve dækker over fem, af savannens største og mægtigste dyreliv, og som netop er højt på ønskelisten over hvilke dyr, som man gerne vil se på en safari til Tanzania. Disse fem dyr er;

  • Løven
  • Leoparden
  • Elefanten
  • Næsehornet
  • Bøflen

Du kan læse meget mere omkring “The Big Five” ved at følge linket her.

Hvor varmt er der i Tanzania?

Temperaturen i Tanzania kan variere meget, og alt dette afhænger af hvilken årstid man vælger at afrejse til Tanzania, samt den geografiske placering. Hvis du vil være sikret de varmeste temperaturer, så skal man rejse til Tanzania i sommerperioden, hvilket er vinterperioden, for os i norden. Dog er det ikke alle der er begejstrede for den høje varme, og dermed kan andre årstider og områder være mere attraktive. Hvis man er til de lidt mere kølige temperature, så kan det f.eks. være en god idé, at rejse til højlandet og bjergene, da temperaturerne naturligt flader i disse områder.

 

 

Kategori: Rejser og ophold