Skiferie

Skiferie – Hvor skal din næste skiferie gå hen?

Hvor skal man holde skiferie i 2017?

Hvert år er der rigtig mange danskere, som tager på skiferie med enten familien eller vennerne. De mest besøgte skidestinationer er Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien. Og for mange familier, er den årlige skiferie en tradition og samtidig årets hyggeligste højdepunkt. Det er sjov, samvær og hygge, blandet sammen med fantastisk naturoplevelse og fysisk aktivitet. For mange, er en skiferie den helt perfekte ferie. Men der er også mange hensyn, som der skal tages, når man tager afsted i en gruppe, eller sammen med familien. Man skal tage til et område, hvor alle kan være med. Dette gælder for både dem, som der er nye til at stå på ski, og dem der har været på skiferie, et utal af gange før. – Men hvor skal skiferien så gå hen her i 2017?

Skiferie til Østrig

Østrig er en rigtig populær skidestination for mange danskere, og østrigerne har de seneste årtier investeret milliarder i skiområder, infrastruktur og børnevenlige hoteller. Derfor anbefaler vi hos Videnindenom, at man kan vælge en skiferie til Østrig i 2017. Dette gælder for både børnefamilier, men også unge mennesker samt de mere erfarne skiløbere.

Først og fremmest så byder Østrig på nogle børnevenlige skiområder, hvor de helt små kan få en super oplevelse, med at prøve kræfter med ski for første gang. Desuden er der flere skiferie udbydere som f.eks. Onlineski.dk, som garanterer for, at der er dansk skiskole til Lofer, Maria Alm og Wagrain. En skiferie til Østrig er ikke bare for de helt små. Destinationen er meget populær for de mere erfarne skiløbere, som der ikke kan få nok af at stå på ski ned af de østriske alper. Udover Østrigs fantastiske skiløjper og smukke bjergudsigter, så er Østrig i den grad også kendt for deres fantastiske afterski. De østrigske skisportssteder har en lang og meget stolt tradition for deres afterski, som er i verdensklasse! På disse afterskibarer, der er der altid mulighed for at få slukket sin tørst med med en kold fadøl, eller en varm kop glühwein / varm kakao og festlig dans på bordene. Dette er som oftest i en skøn blanding af både børn og voksne. Både St. Anton og Ischgl har i mange år tegnet sig for de største afterski-områder, men andre østrigske byger er i særdeleshed også kommet godt efter det.

Skiferie til Italien

En skiferie til Italien byder i den grad også på skiferie og pister i verdensklasse. Variationen er meget stor, da man både kan finde kæmpe skiområder som Canazei, hvor området e på over 1200 km pister, og man kan derfor opleve at køre på nye pister hver dag under hele skiferien i Canazei. Byen ligger i bjergkæden Dolomitterne, som der er en del af Alperne. Som de udtaler med et smil hos Onlineski.dk; “Man skal passe på med at tage på skiferie til Canazei – de har det hele, og har man først én gang stået på ski der, så er der en stor sandsynlighed for, at man aldrig har lyst til at prøve andet igen.”

Canazei er storslået, her er der bjerge, sne og pister i overvældende mængder og Canazei befinder sig desuden i det enorme skiområde Superski Dolomiti, hvor selve nærområdet byder på ca. 500 km pister i alle sværhedsgrader. Fra selve Canazei har man adgang til i alt 1220 kilometer pister – og de fleste af disse pister er røde, men med brede løjper . Nær Canazei finder man også Sella-massivet, som det er muligt at køre på ski rundt om. Turen rundt om massivet er en dagstur og kaldes “Sella Ronda”. Ruten er omkring 40 kilometer lang inklusiv turene i liften.

Byen er både hyggelig og stemningsfuld – og som kender det fra Italien, så er der et væld af muligheder for at få noget lækkert mad og vin. Byen er flot bebygget og med mange hyggelige gader, hvor man finder mange forskellige stemningsfulde caféer, resturanter og mindre spisesteder. Samtidig findes der adskillige spændende butikker i byen, så en shoppingtur er oplagt, hvis man skulle trænge til en skipause.

Kulinariske oplevelser

Canazei byder også på et stort udvalg af kulinariske oplevelser, det italienske køkken byder på et stort udvalg af italienske retter og desserter. Her i blandt kan nævnes skønne pastaretter, lækre vine og til slut en italiensk Grappa til at fordøje dagen med, Hvis aftenen skal fortsætte videre til nattelivet, så findes der et utal af barer og diskoteker. Flere hotelsteder byder også på spa og wellness områder til forkælelse efter en god dag i sneen.

Hvor finder jeg billig skiferie?

Der er rigtig mange udbydere indenfor skiferier, og det kan derfor være svært at danne sig et overblik over hvilken udbyder man skal vælge. Derfor anbefaler vi hos Videnindenom, at man først gør sig klart, hvilke behov man har for sin næste skiferie. Skal det f.eks. være en skiferie, hvor der bliver taget højde for børnene? Det kan være at det er en skiferie, som er for de mere øvede skiløbere? Det kan også være, at i allerede på forhånd har gode referencer omkring nogle bestemte skidestinationer. Når først disse præferencer er på plads, så kan man forsøge at foretage forskellige søgninger på f.eks. Google, og så få et overblik hvilke udbydere, som kan leve os til disse kriterier, og så kan man efterfølgende indhente tilbud.

Hvad skal man have med på skiferien?

Når alt er kommet på plads i forhold til, hvor ens skiferie skal gå hen, hvilke behov og præferencer man har i forhold til skidestinationen, og fundet den helt rigtige udbyder, som kan leve op til disse præferencer, samt fastlagt dato for afrejse, så er det ved at være tid til, at overveje hvad man skal have med på skiferien.

Det er en god idé at man får udarbejdet en pakkeliste til sin skiferie – så man netop husker at få det hele med. Men hvordan sørger man så for, at man får pakket det hele og ikke mindst det rigtige til ens skiferie?

Her på Videnindenom har vi gjort det så nemt for dig som muligt. Du kan downloade pakkelisten lige her; Skiferie hvad skal man have med Her i indgår alle de ting, som du skal huske, når du skal pakke til din skiferie.

 

 

Kategori: Rejser og ophold