Hvor skal man tage på skiferie?

Skiferie i Europa, hvilket land skal du vælge

Er du en garvet skiløber eller nybegynder, eller måske et niveau lige i midten? Ligegyldig dit niveau findes der et hav af skønne skisportssteder syd for Danmarks grænser. Østrig, Italien og Tyskland er i særdeleshed populære destinationer, når det gælder skiferie for familien Danmark. En af grundende hertil er blandt andet at prisniveauet generelt et lidt lavere end hos vores skandinaviske nabolande.

Uanset du vælger skiferie i Italien, Østrig eller Tyskland er der en række forholdsregler du bør have i mente. Husk på det ikke kun er turen derned og opholdet der koster penge. En skiferie kræver også liftkort, skitøj og diverse skiudstyr såsom hjelm, ski, skistøvler, skibriller osv. Har du aldrig prøvet at stå på ski før, er et par lektioner eller måske endda hele dage på en skiskole også en god investering, da det kan være svært at lære sig selv den rette teknik. Endelig er det vigtigt at have styr på sin rejse og ulykkes-forsikring, da skiferie er den type ferie hvor flest mennesker, i hvert fald statistisk set, kommer galt af sted og må afslutte ferien før tid.

Tag på skiferie i Tyskland

Tyskland, vores store naboland til syd er måske ikke danskernes foretrukne feriedestination. Vi bruger typisk mere landet til at storby shoppe i Berlin og Hamborg, eller købe billige øl og sodavand ved grænsen. Når vi rejser ud foretrækker vi typisk også noget en kende mere eksotisk. Men faktisk gemmer der sig mange fede skisportssteder i det tyske – både kunstigt anlagte indendørs ressorts og ægte med bjerge og pister. Fordelen ved en skiferie i Tyskland er, at man ikke skal køre så langt og derfor har mere reel tid til at stå på ski fremfor at sidde på motorvejen i en bil. Desuden kan der være noget sjovt og autentisk i at nyde tyske favoritter som Weissbier, Wurst og Schnitzel på en lokal og vaskeægte afterski-bar.

Østrig og Italien, oplagte skiferie destinationer

Både Østrig og Italien har stået øverst på danskernes favoritliste over skiferie destinationer i mange år. Og med god grund. Begge lande byder på storslået natur, enorme bjerge, som regel sne-garanti i vinterhalvåret og alligevel en noget mere eksotisk kultur end herhjemme. Begge lande kan desuden nås med bil indenfor en rimelig tidsramme, hvilket gør det til oplagte kør-selv mål. Østrig er i særdeleshed kendt for smuk natur og enorme bjergkæder og er derfor for mange en ski-favorit. Italien byder også på store bjergkæder og nogle af verdens førende skisportssteder. Du kan læse mere omkring skiferie i Italien her.

Derudover er Italien jo som bekendt en kolonarisk favorit nærmest verden over. Det Italienske køkken repræsenterer de fleste menneskers livretter såsom pizza, lasagne og pasta i et væld af variationer. Dertil kommer deres velsmagende kaffe og skønne vine, som mange er villige til at rejse efter. Den perfekte måde af afslutte en dag på løjperne, at nyde en friskbagt italiensk pizza og et glas rødvin. Måske er du en del af en familie der bare elsker at stå på ski, mens du foretrækker et roligere tempo og mere afslapning. Husk at de fleste ski-ressorts har plads til begge dele. Mange større steder tilbyder spa og wellness-områder, barer, butikker, restauranter og meget andet, så der er noget for enhver smag. Alle familiemedlemmer har jo sjældent samme lyst og behov, hvilket ikke behøver være en forudsætning for en god ferie. Mange familier deles sig faktisk op i løbet af dagen på en skiferie, fordi nogle vil stå på ski dagen lang mens andre foretrækker afslapning. Så mødes man om aftenen til after-ski og fælles familiemiddag på et af stedets restauranter. En god måde at samle familien på.

Kategori: LivsstilRejser og ophold