spar-penge-på-varmeregningen

Spar penge på varmeregningen

Står du og overvejer hvordan du kan spare på varmeregningen kan du med en investering i en varmepumpe spare mange på varmeregningen, hvis du ejer en bolig i form af enten et hus eller f.eks. et sommerhus.

Vi har på Videnindenom.dk undersøgt hvad man kan spare på varmeregningen med en varmepumpe og hvilke fordele og ulemper der kan være, ved at erhverve sig en varmepumpe, og hvad der kræves for at få installeret en varmepumpe i sin bolig.

For at undersøge dette har vi allieret os med Dan Hejness fra www.shop.scanheat.dk

Dan fra Scanheat har solgt varmepumper online i over 10 år med montering i hele Danmark og på andre udenlandske markeder, så her har vi fået fat i en rutineret herre, der kender alle fordele og ulemperne ved at anskaffe sig en varmepumpe. I alt har Dan over 15 års erfaring med varmepumper.

Vi giver her Dan fra Scanheat ordet med spørgsmål, der skal hjælpe os med at besvare spørgsmålene omkring varmepumper:

Hvorfor begyndte du at sælge varmepumper?

“Det kom sig af, at tilbage i 2004 blev markedet undersøgt omkring varmepumer og overgang til grønnere energi i anden forbindelse. Oplevelsen var  ikke positiv, og som iværksættervirksomhed så Scanheat muligheden for at gøre en forskel på det danske varmepumpemarked. Så en kombination af dårlige oplevelser og potentielle forretningsmæssige muligheder, gjorde at markedet for varmepumper var yderest interessant. Dertil er det jo altid rart at kunne være med til at sælge en mere grøn energiform.”

Hvordan bruger du selv varmepumpen?

“Vi har f.eks. selv en luft til luft varmepumpe monteret på kontoret, som vi bruger til opvarmning, forbedring af indeklima og afkøling. Den er i brug hele året rundt i stedet for radiatorer. “

Hvad gør en varmepumpe?

“En varmepumpe udvinder varmeenergi fra luften udendørs, og bruger varmeenergien til at opvarme luften ind i huset, hurtigt og effektivt. Dertil giver den et bedre indeklima og kan reducere støv- og pollenpartikler i huset.

Hvor længe holder en varmepumpe?

“En varmepumpe anslås til at holde ca. 10 år. Afhængig af brug, vedligeholdelse og serviceeftersyn.

Hvad er de 3 bedste fordele ved en varmepumpe?

  1. Varmepumpen producerer billig og CO2 venlig varme.
  2. Skaber bedre indeklima og luftcirkulation i huset.
  3. Billig i installation, drift og hurtigt tjent ind i besparelse på anden opvarmning.

Kan jeg selv installere min varmepumpe?

“Nej, det skal være en autoriserede kølemontør der opsætter din varmepumpe af sikkerhedsmæssige årsager, samt for at bevare din garanti på produktet.

Hvad kan jeg spare om året på min varmeregning?

“Du kan spare op til 70% i din varmeregning, afhængig af dit nuværende opvarmning og forbrug ved brug af en varmepumpe.”

Kan jeg bruge en varmepumpe i hele huset?

“En varmepumpe kan som udgangspunkt monteres i hvilket som helst rum i huset, den vil dog tage udgangspunkt i det rum den er installeret og varme derfra og så ud i resten af huset. Jo større varmeeffekt varmepumpen har, desto større areal dækker den.”

Hvor placeres en varmepumpe?

“Før installation skal man overveje placeringen nøje. Anlægget er lydsvagt inden døre, og den udendørs ventilator afgiver lyd svarende til en moderne opvaske maskine. Men undgå alligevel at placere ude delen tæt på sove værelses vinduer. Det er også vigtigt at gøre sig klart, at luft til luft varmepumpen afgiver varmen fra inde delen som typisk er placeret ét sted. Inde delen skal derfor være placeret centralt i huset, så varmen kan spredes til de øvrige rum via åbentstående døre”

“Typisk i stuen eller køkken-alrum. Herved dækkes det meste af huset bedst, med bedst udnyttelse af varmen, og størst besparelse. Kan naturligvis placeres i hvilket som helst rum, såfremt det er nødvendigt for brugeren.”

Hvad er den største ulempe med en varmepumpe?

“Nu er jeg jo meget salgsorienteret, så anser spørgsmålet som irrelevant i vores situation, hvor vi gerne vil sælge nogle varer og fremføre det positive ved køb af en varmepumpe. Ikke ulemperne.”

Varmepumpe hvad skal jeg vælge?

“Det vigtigste når du skal vælge en varmepumpe er udnyttelsesgraden, også kaldet SCOP.

SCOP fortæller hvor godt varmepumpen udnytter den el som tilføres varmepumpen. Jo højere jo bedre.

En anden vigtig ting er varmepumpens effekt, altså hvor meget energi den giver. De fleste moderne varmepumper vil kunne dække et almindeligt sommerhus, afhængig af alderen på sommerhuset. Til helårs huse vil det samme gælde, men da et helårshus oftest er indrettet anderledes kan to være nødvendigt.

Vores råd er at starte med en varmepumpe – dækker det ikke – kan endnu een altid efter installeres”

Luft til luft eller vand til luft varmepumpe?

“De to typer kan som udgangspunkt ikke sammenlignes, da en luft til luft varmepumpe bruges til blæse kold/varm luft ind i lokalet og derved opvarme det. En luft/vand varmepumpe bruges til opvarmning af vandet i husets varmtvandsbeholder. Herfra kan vandet så bruges på traditionel vis, f.eks. til bad og opvarmning af huset via gulvvarme eller radiatorer.”

Hvad koster en varmepumpe?

“En luft til luft varmepumpe hos Scanheat koster fra 3999 kr. og op efter.”

Hvor effektiv er en varmepumpe?

“Som tommelfingerregel leverer en luft til luft varmepumpe 4-5 gange så meget energi, som den forbruger.”

Vi siger til til Dan fra Scanheat, som var så venlig at give os viden omkring varmepumper og besvare vores spørgsmål omkring varmepumper. Vi er nu helt sikker på, at vi på vores kontor hos www.videnindenom.dk skal have installeret en varmepumpe.

dan-scanheat-varmepumper
Navn: Dan
Indehaver af: www.shop.scanheat.dk
Erfaring: Salg af varmepumper i 15 år

Kategori: Huset inde og ude

Tags: