sundhed

Sundhed – danskerne er blevet mere sunde

Danskerne er blevet mere sunde

Danskerne lever sundere end hidtil. Færre danskere ryger, rigtig mange vil gerne holde op med at ryge, og samtidig er der også flere og flere danske, som holder igen med promillerne. Dette er blevet belyst af sundhedsstyrelsens store undersøgelse af over 162.000 personers sundhedstilstand.

Danskerne er blevet sundere på de vigtigste områder

Dette er anden gang, at Sundhedsstyrelsen måler på danskernes sundhedstilstand. Første gang målingen blev foretaget var i 2010, og derfor kan der nu sammenlignes hvilken forbedring, som der er sket i dag, i forhold til undersøgelsen tilbage i 2010.
På tre år er andelen, som der drikker mere, end myndighedernes lavrisikogrænse, som lyder på syv genstande for kvinder og 14 for mænd ugentligt, faldet fra hele 24 til bare 21 procent.

Danskernes kostvaner

Hvad så med kostvanerne? Hos Videnindenom har vi været i dialog med Slankeplus.dk, som er en mobil diætist, som tilbyder rådgivning, foredrag og kostvejledning i forbindelse med vægttab. Her er der en sundhedstendens, som der stadigvæk er et højaktuelt tema. Hos SlankePlus.dk handler det om, at finde en god madvane, som der giver mening for en. Vores slogan er “Spis det du kan li´ – og tab dig for altid”.

At tabe sig betyder nødvendigvis ikke det samme, som at undgå søde sager eller fed mad. At tabe sig handler nemlig om, at spise det som man kan lide, og på den måde, som der er tilpasset i forhold til ens livsstil.
hvis man skal være motiveret for at tabe sig, så er det samtidig vigtigt, at ens vægttab bliver forbundet med gode oplevelser. Det vil sige, at det handler om at lave en kostplan og give den rette rådgivning, som er tilpasset i forhold til den enkelte person.

SlankePlus.dk har specialiseret sig i, at hjælpe børn med varigt vægttab og samtidig også mange års erfaring med at hjælpe voksne til at tabe sig.

Kategori: Livsstil