vandreture i Danmark

Vandreture i Danmark – 5 smukke ture

Når vi bevæger os ind i sommerhalvåret, så er der flere familier som gerne vil snøre støvlen, og så bevæge sig udenfor og nyde turen rundt omkring i Danmark. Dette kan f.eks. være langs vandet, gennem skov, eller gennem en europæisk kulturvej. Men hvor er det lige bedst at bevæge sig hen, nu hvor man gerne vil bevæge sig ud i naturen? Hos Videnindenom.dk vil vi give dig en guide til, hvilke 5 smukke vandreture, som dig og din familien eller venner, kan bevæge sig på vandretur i.

Vandreture for alle

Når man taler om vandreture, så er det vigtigt, at alle kan være med. Det kan være, at du skal have hele familien med, hvor der både er yngre som ældre personer. Derfor er det vigtigt, at man vandre i et terræn, som alle kan bevæge sig rundt i. Derfor har vi udvalgt forskellige ruter i Danmark – så der bliver taget højde for både lette og svære vandreture gennem sommeren og den danske natur.

1. Hærvejen med pilgrimsvandring, Padborg-Viborg

Ned gennem Jylland kan du komme til at følge den cirka 250 km lange rute på højderyggen. Denne rute blev dannet under sidste istid for 15.000 år siden. Hærvejen var før hen biler og toge Jyllands hovedvej og bestod af grus- og hulveje. Denne rute kan i dag i stedet opleves til fods eller på cyklen, og for få år siden blev ruten udnævnt til Europæisk kulturvej af Europaområdet. Du og familien kan selv prøve ruten fra Padborg til Viborg eller omvendt – du kan også vælge at tage på en guidet pilgrimsvandring langs ruten. Dette udbydes af flere kommuner i området.

2. Fjordstien, ved Kongsøre-Skibby

Langs Roskilde Fjord, kan du bevæge dig rundt på den i alt 275 km lange Fjordsti. Det skal dog siges, at det ikke er hele ruten, som der ikke kan klares til fods eller på cykel. Her kan man anvende en af de fire færge undervejs, for at komme hele fjorde rundt. På denne tur er det vigtigt at nyde udsigten til vandet, samt mærke brisen fra fjorden, mens at gamle vejforløb, mark- og skovveje og nylagte stier bliver passeret. “Fjorden rundt” ruten består af i alt syv etaper, som der enten kan følges enkeltvis, eller samlet med start i Kongsøre og endestationen i Skibby.

3. Kloster til kloster-ruten, Helsingør-Frederingshavn

Hvis du ønsker at bevæge dig ud på alle etaperne af Klosterruten, ja, så er der intet mindre end 1800 km, som der skal tilbagelægges. Selve ruten begynder i Helsingør, og ender derefter i den modsatte ende af landet i Frederikshavn. I middelalderen er der omkring 48 steder, som der har lagt grund til klostre. Langs ruten kan der også ses kirker, kulturseværdigheder samt historiske steder også bliver passeret. Klosterruten benytter primært stier samt mindre veje.

4. Planetstien i Lemvig

På en vandrig ad Planetstien ved Lemvig kan du få styr på solsystemet, og denne rute tager ikke andet end et par timer at gennemføre. Ad Planetstien passerer du hele solsystemet i et størrelsesforhold 1:1 milliard langs rutens 12 km. Inde i Lemvig, hvor selve ruten starter, står solen, som der i den angive målestok er 1,39 meter. Selve planeterne er mindre og er udarbejdet i bronze, samt monteret på en sokkel af granit.

Mens at du går langs stien, så kan du downloade en tilhørende podwalk fra www.planetstien.dk. Denne podwalk kan anvendes som lydspor, mens at du passerer planeterne.

5. Langs jernbanen ved Naturstien, Horsens-Silkeborg

Før hen kunne man vælge at tage toget, men i dag kan du også i stedet vælge at tage ruten mellem Horsens og Silkeborg til fods, eller på cyklen langs den nedlagte jernbane. Jernbaneruten ved Naturstien strækker sig over 52 km og bringer vandrere over bakker, ned i dale. Samtidig kommer man også over vandløb samt gennem skove – en rigtig smuk og unik rute.

Vandretøj

Når man taler om vandreture, ja så kommer man heller ikke udenom vandretøj. Der findes mange forskellige mærker, som alle laver komfortabelt og slidstærkt vandretøj. Det er f.eks. mærker såsom Jack Wolfskin, mens at mærker såsom Merrell laver slidstærke vandrestøvler.

 

Kategori: Rejser og ophold