Vinterdæk hvilke skal man vælge?

Vinterdæk hvad skal man vælge?

Vinterdæk til bilen

Det er vigtigt at man sørger for at gøre sin bil vinterklar. Hvis man skal køre i sin bil i hele vinterperioden, så anbefales det, at man monterer vinterdæk på sin bil. Dækkene skal nemlig kunne klare vinterføre med både sne- og isglatte veje samt våde vinterveje. Samtidig skal vinterdækkene være lovlige i forhold til dybden af slidbanemønsteret.

Dæk er den eneste kontakt bilen har med vejen, og betydningen for din sikkerhed er nemlig afgørende, dæk er højteknologiske og specielt skræddersyet til de moderne biler. Ikke alene skal de matche en lang række forskellige affjedrings procedurer og reagerer præcist på styringen i bilen – men de skal også have en lav rullemodstand og samtidig være holdbare, så de kan klare mange kilometer.

Først og fremmest gælder det om at sørge for, at bilen kører sikkert på vejen, og derfor er det vigtigt, at dækkene kan modstå de kræfter som de udsættes for, når man bremser, accelererer eller svinger. Og dette har nemlig en endnu større betydning, når vejene er våde og glatte elle dækket af sne og is. Derfor er det ekstremt vigtigt at man sørger for at skifte til vinterdæk, når man er i vinterperioden, hvis man anvender sin bil hver dag i hele vinterperioden.

Hvilke vinterdæk skal man så vælge?

Det kan være svært at få sig et overblik over, hvilken dækforhandler man skal vælge, og helt general hvilke vinterdæk man præcist skal vælge til sin bil, så de passer. Hjemmesiden Wheelfindr.dk gør det let, overskueligt og simpelt at købe billige vinterdæk. Wheelfindr.dk er nemlig et koncept, som har særligt fokus på nye dæk og fælge, og dette gælder både for vinterdæk og sommerdæk. Som Fredrik fra Wheelfindr.dk udtaler; “Det handler om at skabe gennemsigtighed på markedet for dæk og fælge.” Denne gennemsigtighed skabes ved en innovativ beregner, som samler landets sortimenter på én simpel side. Aldrig har det været mere nemt og enkelt, at finde nye dæk og fælge.

Hvorfor skifte til vinterdæk?

Det er vigtigt at man sørger fir at få skiftet til vinterdæk i vinterperioden, hvis man skal anvende sin bil dagligt. Skifter du ikke til vinterdæk, så udsætter du dig selv, men ikke mindst også dine medtrafikanter for en meget stor risiko, hvis du kører i glat føre. Her er vinterdækkene nemlig markant bedre til at bremse end almindelig dæk. Ofte vil almindelig dæk bruge en til to gange så lang tid på bremselængden end vinterdæk vil.

Vinterdæk bremser nogenlunde ligeså godt som almindelige dæk på våd vej, mens at vinterdæk på tør vej oftest bruger en lidt længere bremseafstand fordi, at vinterdæk er fremstillet blødere end almindelige dæk.

Hvornår skal du skifte til vinterdæk?

Det kan være svært at vurdere, hvornår man præcist skal skifte til vinterdæk. Der er nemlig ikke noget lovkrav om i Danmark, hvornår man skal skifte hjul. Tager man f.eks. til Tyskland, så er der meget strenge regler omkring, hvornår man skal køre med vinterdæk, og dette forhold gør sig også gældende i andre lande.

Skift til vinterhjul ved 7 grader – Det er en god idé, at man skifter hjul når morgen- og aftentemperaturerne er nede på omkring de 7 grader eller lavere.

Vinterdæk kan ikke gøre det alene

Det er vigtigt, at når vejene er glatte og snedækkede, at man sørger for at køre efter forholdene. Det er vigtit at huske på, at selv de bedste vinterdæk på markedet ikke alene bringer en sikkert gennem vintervejret. Det vigtigste er som altid, at afpasse hastighed i forhold til føret. Lyt til vejr og vejmeldinger, og husk at kør hjemmefra i god tid. Og husk at være opmærksom på, at der er lande omkring Danmark, som der har lovkrav om, at bilen skal have vinterdæk på.

 

 

Kategori: Rådgivning